AcasăNewsMisiune umanitara in Ucraina: Avion militar cu medici SMURD a plecat pentru...

Misiune umanitara in Ucraina: Avion militar cu medici SMURD a plecat pentru a prelua persoane ranite in conflictele de la Kiev

Ajutor pentru vecinii din Ucraina.  O echipa medicala din Romania a plecat, sambata dimineata, la bordul unui avion militar, catre Kiev, pentru a prelua mai multi raniti care au nevoie de ajutor medical specializat.

Este vorba de oameni care au fost raniti in timpul conflictelor de zilele trecute, de pe strazile capitalei Ucrainei, inainte de debarcarea presedintelui Ianukovici. Misiunea umanitara, coordonata de secretarul de stat din Ministerul de Interne, doctorul Raed Arafat, si desfasurata in cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Sanatatii, este menita sa ajute ranitii si sa ii transporte catre mai multe spitale mari din Capitala – in spitalele Universitar, Elias, Bagdasar si Floreasca.

Echipa medicala din Romania va evolua starea pacientilor, inainte de a-i prelua si aduce in Bucuresti, cu un avion militar apartinand Ministerului Apararii Nationale, pregatit special pentru efectuarea acestei misiuni umanitare, care a decolat dimineata de la Baza 90 Otopeni spre Kiev. Odata ce aeronava aterizeaza in Romania, ranitii vor fi transportati cu patru autoutilitare pentru transport victime multiple, ale ISU.

Sursa foto: mai.gov.ro

298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger