AcasăNewsMisiune dificilă în Mediterană, pentru poliţiştii români: sute de oameni salvați -...

Misiune dificilă în Mediterană, pentru poliţiştii români: sute de oameni salvați – VIDEO

politistiMisiune dificilă în Mediterană, pentru poliţiştii români: sute de oameni salvați - VIDEO

Polițiștii români de frontieră, aflați în misiune în Marea Mediterană, au salvat 147 de persoane care se aflau la bordul unui iaht avariat.

Polițiștii români din Garda de Coastă se aflau în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenţiei Frontex, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat remis vineri.

147 de persoane salvate de la înec

Totul s-a petrecut marţi seara, când, la ora 21:00, autorităţile italiene au declanşat o amplă operaţiune SAR („search and rescue” – căutare şi salvare). La această operaţiune a participat şi nava românească, alături de alte trei aparţinând autorităţilor italiene.

Poliţiştii români de frontieră şi colegii lor italieni au sărit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcaţiunii de agrement avariate pe tot parcursul nopţii, 27 spre 28 septembrie. Aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate şi copii mici, au fost recuperate.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, operaţiunea de salvare care s-a desfășurat cu dificultate, de aceea s-a încheiat în dimineaţa zilei de miercuri. Toate persoanele au fost aduse în siguranţă în porturile Crotone şi Roccellese.

author avatar
Andreea Vlad
138 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger