AcasăNewsMiscarea Populara bate pasul pe loc cu generalul Oprea

Miscarea Populara bate pasul pe loc cu generalul Oprea

Solutie de avarie a PDL, Miscarea Populara se pare ca s-a impotmolit inainte de a fi infiintata, nu din cauza componentei democrat-liberale, ci a celei progresiste.

Miscarea Populara este pusa in pericol de pretentiile uneperistilor condusi de Gabriel Oprea

La nivel declarativ, Miscarea Populara mai are un pic si castiga alegerile. In realitate, cand proiectul politic a inceput sa fie asternut pe hartie, pedelistilor li s-a intunecat orizontul. Si asta pentru ca socoteala lor nu se potrivea neam cu solicitarile viitorilor parteneri. Mai exact, UNPR vrea multe functii si liste comune si la locale si la parlamentare si o prezenta de peste 20% pe aceste liste. Pretentii catalogate drept “exagerate” de pedelisti, care au stat ieri ore bune in sedinta intoarcand situatia pe toate partile in incercarea de a stabili ce este mai bine: sa candideze la comun cu UNPR, separat sau sa incurajeze semnarea unor protocoale doar in anumite regiuni ale tarii. De partea cealalta, restul formatiunilor mai mici, gen PNTCD si PER, au o singura conditie, insa una imposibila de-a dreptul. Concret, partiduletele cu pricina au anuntat ca nu vor nici in ruptul capului sa se alinieze cu gruparea lui Gabriel Oprea, punandu-i pe pedelisti intr-o situatie delicata si fortandu-i sa anunte ca „arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale”.

Le-a fost mai usor cu sigla

Cum negocierile politice au inceput sa bata pasul pe loc, democrat-liberalii prefera sa se concentreze pe forme si culori, in speranta ca dupa locale vor putea totusi sa-si vada proiectul pus in functiune. Asa se face ca dinspre Modrogan s-a aflat ca sigla Miscarii Populare va fi o inima (simbol utilizat si de popularii europeni) de culoare verde sau albastru.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
992 afisari

2 COMENTARII

  1. Genaralul Oprea a trecut de la gradul de maior la cel de general de brigadă în opt ani, din care şapte în rezervă. A obţinut, în numai trei ani, titlurile de doctor, profesor universitar şi conducător de doctorat. Pe vremea când era prefectul Capitalei, titlurile era trecute şi pe uşa cabinetului din prefectură, ceea ce spune multe despre ”onestitatea” personajului, dar și despre caracterul lui. De regulă, se ajunge la asemenea performanţe după mai mult de douăzeci de ani de muncă la catedră. Dar pentru Gabriel Oprea regulile sunt făcute numai din … excepţii.
    Gabriel Oprea a terminat, în 1990, la fără frecvenţă, Facultatea de Drept a Universitaţii Bucureşti, secţia Administrativ. De la această secţie nu putea ajunge niciodată magistrat, așa cum îi place să se laude că ar fi, ci doar consilier juridic pe probleme administrative. În 1997 urmează cursurile Colegiului Naţional de Apărare. Îşi ia doctoratul în drept „in jurul anului 2000”, după cum se exprimă în fața proștilor și a curioșilor, și sare ca la șotron toate celelalte titluri didactice intermediare.
    Conform statutului cadrelor didactice, pentru ocuparea funcţiei de profesor universitar, aspirantul trebuie sa aibă „o vechime minimă la catedră de nouă ani în învăţământul superior sau în cercetare ştiinţifică de profil. Pentru candidaţii care provin din afara învăţământului sau cercetării ştiintifice, se cere o vechime de cel putin 15 ani de activitate în profilul postului pentru care concurează”. Nici una dintre condiţii nu este îndeplinită de Gabriel Oprea. Mai mult, el devine şi conducător de doctorat începând cu anul 2002. Criteriile de evaluare pentru conferirea calităţii de conducător de doctorat indică următoarele condiţii pentru obţinerea titlului în domeniul juridic: „Să fie o autoritate recunoscută în domeniul în care urmează să i se acorde conducerea de doctorat; să aibă publicate, în calitate de autor unic, trei lucrări monografice cu recunoaştere naţională şi internaţională; să fie autorul a 40 de articole/studii publicate în reviste de specialitate; să aibă o vechime de cel puţin zece ani ca titular în învăţământul superior sau în cercetarea ştiinţifică de profil”. Din aceste condiţii, ”prof. univ. dr.” Gabriel Oprea nu a bifat-o decât pe cea a celor 40 de articole publicate în revista Colegiului Naţional de Apărare, al cărui director adjunct a fost. Aplauze! Aplauze îndelungate și pas de defilare! Hai cu onoru’ la general!
    Este greu de înţeles cum nume de rezonanţă în Drept au devenit profesori universitari după mai mult de zece ani de la susţinerea tezei de doctorat, iar Gabriel Oprea a reuşit această performanţă în numai un an. Este iaraşi greu de înţeles cum profesori cu ani grei de experienţă la catedră nu reuşesc să treacă de furcile caudine ale Comisiei de evaluare pentru conferirea calităţii de conducator de doctorat, în timp ce Gabriel Oprea obţine titlul la doar un an după ce devine profesor universitar.
    „Generalul bg. de justiţie prof. univ. dr.” Gabriel Oprea se prezintă, când are ocazia, ca militar şi magistrat, deși nu a călcat niciodată prin vreo sală de judecată în această calitate. Poate în altele. În realitate, a terminat Şcoala de Ofiţeri de la Sibiu, UM 01512, specializarea Intendenţă, în 1983. Cum intendența se ocupă cu hrana, echipamentul și cazarmamentul trupei, se poate spune, fără a greși, că Oprea era ”generalul obielelor și al pesmeților”. În 1990 devine consilier juridic în MApN, dar e „trimis” pe litoral să comande două complexuri hoteliere ale armatei, după ce a tras de sforile care trebuie, mirosind prada. Este avansat în grad „la exceptional”, pentru stilul unic în care turna în pahare la chiolhanurile generalilor depravați, dar și pentru că, oricând, aceștia găseau gratuit un apartament cu vedere la mare, unde să-și facă de cap cu amantele. După un control financiar intern, inopinat și foarte serios, organizat de ofițeri de contrainformații militare sătui să mai închidă ochii, în 1993 trece în rezervă cu gradul de maior şi intră în afaceri imobiliare. Cumpără blocuri, la început, scară cu scară, de fiecare dată motivând că sunt banii lui Puiu Iordănescu, generalul-antrenor, prietenul lui și coleg de PSD ilfovean. Revine în forţă în 2000 direct cu gradul de colonel. Un an mai târziu, e deja general. Încă un an şi ajunge prefect al Capitalei. Toată lumea știe că avansarea lui în gradul de general s-a făcut la propunerea premierului Adrian Nastase, fără să mai treacă prin Colegiul MApN, format din 12 generali, dar numai el, ” ofițerul de ață”, este convins că a avut merite deosebite. Avansarea a fost solicitată preşedintelui Iliescu întrucât Gabriel Oprea urma să ocupe funcţia de șef al Rezervelor de Stat. Normal, numai un om cu deprins cu înjumătățirea porțiilor de la hotelurile ”Agat”, „Safir” și ”Topaz” putea ajunge în funcția asta, nu un economist cu experiență. A ajuns general fără să mai respecte obligaţia de vechime în gradul de colonel de trei ani, forţând Legea nr. 80/1995. Avansarea s-a făcut iaraşi la exceptional. Aşa a parcurs şi traseul universitar. Din ”excepție” în ”excepție”.
    Deși în nenumărate rânduri a declarat că între el și Omar Hayssam nu au existat niciun fel de legături, cu toate că toată lumea știe că celebrele canadiene albastre ale PSD din campania 2004 erau plătite oficial de Hayssam pe relația cu Oprea, iată ce apare în declarația lui Mohamad Munaf, dată în faţa autorităţilor române din Irak: „Omar Hayssam are relaţii puternice cu Gabi Oprea, preşedintele PSD (Ilfov) şi, din câte mi-a spus Omar Hayssam, i-a ajutat cu tot ce au avut nevoie pentru alegeri cu o sumă între 600-700 mii dolari americani şi mi-a mai spus Omar că dacă va păţi ceva să-l sun pe Gabi Oprea şi mi-a spus numărul său de telefon şi anume 0721.121.212, dar mi-a spus să nu-l scriu, ci să-l memorez”. Multă vreme numărul a fost valabil, poate și astăzi.
    Este foarte adevărat că am folosit la acest comentariu diferite surse de presă, coroborate cu alte izvoare de inspirație, dar nu mai puțin adevărat este că în apărarea lui Oprea va sări imedia gașca de trădători UNPR, dar mai ales cloaca de lingușitori din armată. Nu e vorba de armata formată din luptătorii care își riscă viața la mii de km de țară, pentru o soldă minimă, din care să își poată cumpăra o casă la întoarcere, ci de ”cluburile selecte” ale coloneilor și generalilor care știu că soarta lor depinde numai de cât de adânc pupă fundul ministrului Oprea.

  2. adrian nastase,mircea chelaru fostul sef de mare stat major,prof.neagu ion,rector la univ. Nicolae Titulescu (locul unde amantele ‘greilor’ ,inclusiv amanta lui Oprea termina dreptul)astia l-au propulsat.in rest e un curvar de cea mai joasa speta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger