AcasăNewsMiscarea Populara agita spiritele in PDL. Vezi declaratiile!

Miscarea Populara agita spiritele in PDL. Vezi declaratiile!

Readucerea in prim-plan a Miscarii Populare, ca mijloc de reinventare a PDL-ului, a starnit o serie de polemici in interiorul partidului, parerile fiind impartite in legatura cu momentul in care ar trebui creata aceasta „platforma”.

„In opinia mea, in martie, Miscarea Populara va deveni realitate ca alianta electorala”, a spus prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde. In viitoarea alianta s-ar regasi alaturi de PDL, PNTCD, partid facand parte din aceeasi familie europeana – PPE, ecologistii, dar si UNPR, potrivit unor surse democrat-liberale.

Flutur: „Miscarea Populara e o stare de spirit ce pluteste in aer de mult”

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat, pentru, ca au existat discutii cu pedelistii condusi de Emil Boc pe aceasta tema, insa negocierile nu s-au finalizat. „Am avut o intalnire, dar negocierile nu s-au finalizat. Nu se pune problema unei fuziuni, ci a unei aliante electorale, posibil chiar a unei aliante politice”, a declarat Pavelescu.

Cu sau fara UNPR in „noua platforma”

Miscarea Populara pe care PDL intentioneaza sa o creeze ar putea cuprinde partide precum PNTCD si ecologistii, iar sigla si culoarea acestei miscari ar putea fi inima si, respectiv, verde sau albastru. Democrat-liberalii considera ca sunt compatibili cu PNTCD si cu ecologistii pentru a forma Miscarea Populara, avand in vedere ca PNTCD este membru PPE, ca si PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologistii este importanta.

Unii democrat-liberali ar considera oportuna cooptarea in Miscarea Populara a UNPR, insa altii sunt de parere ca, din punct de vedere doctrinar, in acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid. Democrat-liberalii doresc crearea Miscarii Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stanga.

Baconschi vrea Miscarea dupa locale

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marti seara, intr-o emisiune la TVR Info, ca arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale, „cand fiecare partid va deconta un anumit rezultat”. „Miscarea Populara este o necesitate tactica pentru ca dreapta romaneasca, divizata pana acum in fel si chip, ramane izolata in fata unei aliante precum USL-ul, care, in ciuda lipsei de alternativa practica la guvernarea Boc si astazi la guvernarea Ungureanu, este formata din nu mai putin de trei partide care s-au coalizat. Deci este nevoie, pentru un echilibru al scenei politice, de o contrapondere”, a spus Baconschi.

Preda: „Inainte de alegeri si fara UNPR”

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, ca Miscarea Populara ar trebui sa fie construita inainte de alegeri si sa includa PNTCD, PNG, PDL si Partidul Ecologist, el mentionand insa ca democrat-liberalii se afla „inca la faza balbaielilor” pe aceasta tema.

„PDL isi plateste acum erorile facute la Congres, cand trebuia sa ne aliniem la popularii europeni in ceea ce priveste sigla si culoare. O alianta electorala este absolut obligatorie atunci cand ai in fata o alianta politica, asta inseamna maturitate politica, dar suntem inca la fata balbaielilor. Hai sa facem aceasta Miscare Populara si sa ne apucam de treaba, pentru ca mai avem 90 de zile pana la alegeri”, a precizat Cezar Preda. El a mai spus ca aceasta alianta ar trebui sa includa PNTCD, PNG, Partidul Ecologist si PDL, adaugand ca sigla si culoarea folosite ar trebui sa fie cele ale partidelor populare europene.

Anastase: O necesitate politica

„Cred ca o miscare de dreapta e necesara ca alternativa la alianta de stanga care este USL. Cat despre realizarea acestei miscari, ea mai devreme sau mai tarziu se va face, ca o necesitate pe scena politica. E prematur de vorbit despre culoare si sigla, de obicei afilierea la PPE iti directioneaza aceste lucruri. Nu va fi culoarea rosu, in rest poate fi orice culoare”, a precizat Anastase.

Toader: „Alta sigla, alta culoare”

„Ideea este sa facem o alianta electorala al carui nume sa fie Miscarea Populara. Conform legii electorale, o alianta electorala poate fi formata din doua sau mai multe partide”, a precizat Toader, adaugand ca acest lucru trebuie facut inainte de alegerile locale. Mircea Toader a mai spus ca se va vedea cu ce partide se va alia PDL si ca nu se stie daca aceasta alianta va fi la nivel national sau la nivel judetean. „Decizia nu este luata in aceasta privinta”, a adaugat liderul PDL. El a mai spus ca Miscarea Populara va avea o alta sigla si culoare decat PDL, aratand ca acestea vor fi cat mai apropiate de simbolurile PPE si ca va fi un studiu sociologic pe aceasta tema.

Turcan simte asteptarea si energiile de dreapta

„Exista o asteptare publica importanta legata de aparitia unei structuri politice care sa mobilizeze energiile de dreapta. Detaliile sunt importante insa, pentru ca, asa cum spune o vorba celebra «Diavolul se ascunde in detalii»”, a spus Raluca Turcan. Turcan a precizat ca, din cate cunoaste, preocuparea conducerii PDL este sa gaseasca cea mai buna formula de a realiza aceasta structura politica. „Identitatea vizuala a acestei structuri politice trebuie sa indeplineasca doua conditii importante: in ea sa se regaseasca membri si simpatizantii PDL si sa fie atractiva pentru opinia publica”, a adaugat Raluca Turcan.

Sigla albastra si verde

Daca se va face aceasta alianta, vor fi schimbate sigla si culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru sigla fiind „inima”, simbolul PPE. Pentru culoarea acestei aliante se ia in calcul verde sau/si albastru care au fost folosite de Organizatia de Tineret a PDL, la Scoala de vara pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul „Smart&Right”.

author avatar
Ciprian Purice
465 afisari

4 COMENTARII

  1. CARAMIDA cu care se bate in piept PDL-ul si care va deveni TESLA acestui partid de extrema dreapta, de factura nazista. Succes total si…..final!!!

  2. PDL un partid in moarte clinica. PNTCD,PER, PNG,UNPR niste mortaciuni in politica romaneasca,urmeaza PDL. Credeti ca votantii vor uita nume ca UDREA, BOC,ANASTAE,BLAGA,VIDEANU,BERCEA,LAZAROIU si altii. VA INSELATI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger