AcasăNewsMișcarea #MeToo l-a „devorat” și pe Placido Domingo

Mișcarea #MeToo l-a „devorat” și pe Placido Domingo

FILE - In this Aug. 28, 2019, file photo, Opera star Placido Domingo listens to applause at the end of a concert in Szeged, Hungary. Despite objections from sexual abuse activists, the Israeli Opera will host a week-long singing competition organized by Domingo in Tel Aviv later this year. Domingo has withdrawn from all U.S. performances since reports by The Associated Press last year detailed accusations of sexual harassment or other inappropriate, sexually charged conduct. (AP Photo/Laszlo Balogh, File)

Nici bine nu s-au stins ecourile condamnării mogulului din industria americană de film Harvey Weinstein că un alt scandal de proporții îi ia locul. Și va fi unul uriaș, fiindcă numele principal e al tenorului Placido Domingo, cea mai renumită voce masculină în operă!

Uniunea Artiștilor Interpreți de operă din Statele Unite l-a găsit vinovat pe Placido Domingo de „activități nepotrivite, de la flirt la avansuri sexuale, în și în afara locului de muncă”. Și nu-s acuze aruncate la întâmplare, ci reprezintă concluzia unor investigații demarate împotriva renumitului tenor! Așadar, Domingo a fost cercetat de AGMA (American Guild of Musical Artists), care într-un comunicat de presă cere „răstignirea” lui Placido Domingo: „Ancheta a concluzionat că Placido Domingo s-a angajat, de fapt, într-o activitate nepotrivită, de la flirt la avansuri sexuale, în și în afara locului de muncă. Mulți dintre martori și-au exprimat teama de represalii ca motiv pentru tăcerea lor de până acum. Consiliul guvernatorilor AGMA a acceptat constatările raportului și va lua măsurile corespunzătoare”.

Mișcarea #MeToo lovește și în cel mai mare tenor al lumii. Din câte se pare, ancheta a fost lansată în septembrie 2019 și a pornit după ce 20 de femei (!) s-au ridicat împotriva lui Placido Domingo, pe care l-au acuzat de hărțuire sexuală. În buna tradiție a #MeToo, cele mai multe agresiuni datează din anii ‘80

Opera din Los Angeles, acolo unde Placido Domingo a fost director general vreme de 15 ani (s-a retras din funcție în 2019) a anunțat că așteaptă rezultatul propriei investigații independente, cerute casei de avocatură Gibson Dunn. „Opera este pe cale să primească și să ia în considerare concluziile anchetei desfășurate de Gibson Dunn. Ne așteptăm ca acest proces să se finalizeze în scurt timp și atunci vom avea ce comentarii să facem”.

Între timp, cu diplomație, Placido Domingo și-a prezentat deja scuzele: „Mi-am luat timp în ultimele câteva luni pentru a reflecta asupra acuzațiilor pe care diferiți colegi și colege le-au făcut împotriva mea. Respect faptul că aceste femei s-au simțit în cele din urmă suficient de confortabil pentru a vorbi și vreau ca ele să știe că îmi pare cu adevărat rău pentru durerea pe care spun că le-am provocat-o. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acțiunile mele! Am înțeles că unele femei s-ar fi temut pentru cariera lor, în timp ce asta nu a fost niciodată intenția mea”.

Cu alte cuvinte, atunci le-a plăcut, zice Placido Domingo, pus azi la zid de sexul slab din America tot la fel cum Harvey Weinstein a fost „devorat” pe altarul ideologiei feministe.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
525 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu unul nu ii condamn pe nici unul din aceste personaje, sa vi tu dupa 20 de ani sa spui ca a trebuit sa stai capra ca sa prinzi un rol, iar datorită acelui rol esti cunoscuta pe tot mapamondul si ai câștigat zeci de milioane, mi se pare de noaptea minții. De ce nu ai refuzat rolul atunci si sa fi ramas vânzătoare la mc Donald? Ca poate daca tu nu stăteai cu coada sus, venea o alta persoana mai capabilă ca tine si nu mai era nevoie sa se culce cu un producător pentru rol. Dar acum sa vi si sa spui ce greu ti a fost tie sa te culci cu ala, fara sa ne spui ca daca nu făceai asta erai o măsurătoare anonima

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger