AcasăNewsMiscarea care alerteaza continentul. Daca rusii nu fac asta in Mediterana, pierd...

Miscarea care alerteaza continentul. Daca rusii nu fac asta in Mediterana, pierd si Europa: „Ministrul ne-a ordonat!”

Marinarii rusi vor patrula prin Mediterana

Fortele navale ale Rusiei infiinteaza o forta de interventie permanenta menita sa apere interesele federatiei in Mediterana.

Marinarii rusi vor patrula prin Mediterana

Anuntul a fost facut de comandantul Marinei, amiralul Viktor Sirkov. „Ministrul Apararii ne-a ordonat sa cream aceasta forta care va opera in Marea Mediterana in mod permanent.”

Zona de importanta strategica

Marea Mediterana este plina de campuri gazeifere neexploatate, ceea ce o face „zona de importanta strategica”. Daca rusii pierd aceasta comoara, din care mare parte este in dreptul Siriei, pierd si Europa, dependenta de gazele rusesti. Asa ca, indiferenti la suferintele poporului sirian, rusii sunt hotarati sa-si joace toate cartile pentru a-l tine pe Bashar al-Assad la putere. Asta daca nu cumva se vor intelege cu opozitia siriana  ca aceasta sa tina seama de interesele Rusiei in regiune, ceea ce nu s-a intamplat pana acum.

Baza in portul sirian Tartus

Ministrul rus al Apararii Serghei Soigu a anuntat adoptarea acestei decizii, cu privire la crearea unei forte navale de interventie permanenta in Mediterana, ca urmare „a succesului  recentelor manevre navale de amploare din Mediterana si Marea Neagra”, la care au participat nave din flotele marilor Nordica, Baltica, Neagra si din Pacific, bombardiere strategice si infanteria navala. Nici Soigu si nici Sirkov nu au avansat un calendar in vederea dezvoltarii acestei noi forte, care va necesita eforturi semnificative in vederea asigurarii unei logistici eficiente si unei mentenante corespunzatoare a navelor de razboi din cadrul noii forte. Un punct forte este baza navala pe care o au in portul sirian Tartus.

author avatar
Adina Mutar
763 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger