AcasăNewsMiscarea „Occupy” cucereste America

Miscarea „Occupy” cucereste America

Din Wall Street, miscarea „Occupy” organizata de grupul Anonymous pe retelele de socializare s-a raspandit in toata America.

Anonymous au gandit o revolutie mondiala, organizand tinerii impotriva regimurilor totalitare si a elitelor financiare

In Washington, Austin, Minneapolis, Seatle, Atlanta, au avut loc proteste impotriva elitei financiare, dar si a „hienelor” – elita militara, prilejuite de implinirea a zece ani de cand SUA au invadat Afganistanul. In Washington, tinerii care fac parte din miscarea „Occupy DC”, creata dupa modelul „Occupy Wall Street” din New York, au incercat sa patrunda in muzeul spatial american din cadrul Institutului Smithsonian, unde se desfasura o expozitie de avioane fara pilot. Demonstratia era indreptata impotriva utilizarii dronelor americane pentru asasinate. Gardienii care asigurau paza muzeului au folosit spray-uri defensive pentru a-i respinge pe manifestanti. Un alt grup de manifestanti, numit „Octombrie 2011”, si-a instalat tabara in Freedom Plaza incepand din 6 octombrie.

Bloomberg contraataca

Dupa ce a fost acuzat ca incita la proteste, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, i-a atacat pe protestatari, acuzandu-i ca incearca sa distruga locurile de munca. Bloomberg a afirmat ca sindicatele – ai caror membri s-au alaturat protestatarilor in ultima saptamana – depind de „salarii care vin din impozite platite de oamenii pe care incearca sa-i defaimeze”.

„Ocupati Bruxelles!”

Aproape 150 de membri ai miscarii organizate de grupul Anonymous din Spania, Franta si Olanda s-au instalat sambata intr-un parc din Bruxelles, unde au inceput sa-si ridice corturile, in pofida opozitiei autoritatilor locale. Manifestantii, carora li s-au alaturat si tineri belgieni, au ajuns sambata dupa-amiaza in parcul Elisabeth, aflat in apropierea bazilicii nationale. Primarul din Koekelberg, suburbie a Bruxelles, le-a propus acestora sa se instaleze intr-o cladire neocupata a Universitatii Flandrei, unde au conditii sanitare optime!

author avatar
Adina Mutar
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger