AcasăNewsMisa ne pregateste psihic: Este un an fiscal greu

Misa ne pregateste psihic: Este un an fiscal greu

Ionut Misa ne transmite ca va fi extrem de greu, a se citi “taxe in plus” pentru contribuabili

Anul 2018 va fi unul prost pentru ANAF in privinta incasarilor, pentru ca programul acestora este foarte in urma, a declarat Ionut Misa, presedintele ANAF. Pai daca e greu pentru ANAF, nici nu vrem sa ne gandim cum va fi pentru noi…

Ionut Misa ne transmite ca va fi extrem de greu a se citi taxe in plus pentru contribuabili

Potrivit acestuia, una dintre cheile importante in cresterea gradului de colectare este informatizarea sistemului. „Anul 2018 va fi un an dificil din punct de vedere al incasarilor, pentru ca programul de incasari este foarte in urma. Probabil vor fi si alte modificari care vor suplimenta planul de incasari, si atunci cred ca este foarte important sa ne uitam mult mai atent la componenta de IT. M-as bucura ca fiecare dintre dumneavoastra sa incerce sa utilizeze programul IT cat mai bine, sa incerce sa descopere celelalte structuri, celelalte componente. As vrea, si o sa initiem, un proces de instruire pentru fiecare program informatic, astfel incat sa puteti transmite informatii cat mai precise, cat mai utile, cat mai rapid”, le-a transmis Misa celor prezenti Finante Iasi.

Comunicare mai buna

O parte din parerile lui Misa par de bun simt: „Din punctul meu de vedere, cheia sta in asistenta contribuabilului. V-as ruga sa interactionati cat mai mult cu contribuabilii si sa oferiti cat mai multe informatii. Avem schimbari majore din punct de vedere fiscal, schimbari de mentalitate din punct de vedere fiscal. As vrea in primul rand dumneavoastra sa le cunoasteti si sa le transmiteti contribuabililor. Vreau sa raspundem punctual unei solicitari a unui contribuabil, vreau sa eliminam acele sabloane sau raspunsuri tip in care dam copy paste din Codul de procedura fiscala sau din Codul fiscal. Credeti-ma, toti cei care au scris o adresa sau o solicitare catre ANAF pot citi si singuri, important este ca noi sa le raspundem sau sa le interpretam Codul fiscal sau Codul de procedura fiscala pentru a sti exact ce au de facut”, a subliniat Ionut Misa.

author avatar
Catalin Dumitrescu
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger