AcasăNewsMiros de razboi in Stramtoarea Ormuz de Revelion

Miros de razboi in Stramtoarea Ormuz de Revelion

HMS Pembroke, specializat in deminare, ia pozitie in Golful Persic

Fortele Navale iraniene, care efectueaza din 24 decembrie exercitii militare in Stramtoarea Ormuz, au anuntat ca vor testa maine rachete cu raza scurta si lunga de actiune.

HMS Pembroke, specializat in deminare, ia pozitie in Golful Persic

„Rachete cu raza scurta şi lunga de actiune, sol-mare, sol-sol şi sol-aer vor fi testate sambata”, a declarat amiralul iranian Mahmoud Moussavi. Teheranul ameninta zilele trecute ca va inchide Stramtoarea Ormuz, pe unde se transporta 40 la suta din extractia globala de petrol, ca reactie la noile sanctiuni impuse de Statele Unite si Uniunea Europeana.

In Golful Persic au avut loc noi desfasurari de forte ale SUA si NATO, dupa ce spionajul militar american a avertizat ca iranienii planuiesc sa mineze Stramtoarea Ormuz. Navele americane specializate in deminare sunt conduse de USS Arden, iar cele ale NATO de nava britanica HMS Pembroke. Francezii sunt prezenti cu navele FS Croix du Sud si FS Var.

author avatar
Adina Mutar
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger