AcasăNewsMircovici: Sunt nemultumiri in randul minoritatilor nationale

Mircovici: Sunt nemultumiri in randul minoritatilor nationale

Deputatul Nicolae Mircovici a declarat ca exista nemultumiri in randul minoritatilor pentru faptul ca in coalitie deciziile nu au fost in consonanta cu punctele de vedere ale minoritatilor, iar joi fiecare reprezentant al acestui grup ar putea sa voteze cum i-a cerut minoritatea din care face parte.

Deputatii minoritatilor nationale s-au intalnit, joi, la ora 10.00, pentru a lua o decizie privind sustinerea Guvernului. Nicolae Mircovici a declarat pentru Mediafax ca exista unele nemultumiri, neimpliniri in randul minoritatilor nationale pentru faptul ca in coalitie deciziile nu au fost in consonanta cu punctele de vedere ale minoritatilor.

„Grupul minoritatilor se intalneste la ora 10.00 pentru a discuta si a lua o decizie in legatura cu investirea Guvernului. Daca in alte situatii, desi existau puncte de vedere diferite, decizia luata de grup era respectata de toti reprezentantii minoritatilor, acum este posibil sa se intample ca fiecare deputat sa voteze asa cum i-a cerut minoritatea din care face parte”, a declarat Mircovici.

El a spus ca minoritatile au fost de acord cu masurile de austeritate sub rezerva unor contramasuri economice, precum Legea holdingului, iar acest lucru nu s-a intamplat. „Exista in randul minoritatilor unele neimpliniri, nemultumiri, unele decizii luate de guvern nu au fost in consonanta cu punctele noastre de vedere. Am sustinut masurile de austeritate, dar sub rezerva luarii unor contramasuri economice cum ar fi Legea holdingului, dar acestea nu au fost luate”, a mai spus Mircovici.

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale este alcatuit din 17 deputati. Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru prezentarea programului si a listei Guvernului de catre Mihai Razvan Ungureanu, candidatul desemnat pentru functia de prim-ministru, este programata sa inceapa la ora 11.00.

Pentru a fi investit, Guvernul propus de Ungureanu trebuie sa primeasca votul majoritatii de 232 de parlamentari, lucru fezabil, in absenta unor elemente surpriza, in conditiile in care grupurile din arcul guvernamental au, impreuna, 244 de deputati si senatori.

Mihai Razvan Ungureanu a prezentat, miercuri, componenta Cabinetului sau. Marko Bela (UDMR) – vicepremier, Catalin Predoiu (independent) – ministru al Justitiei, Leonard Orban (independent) – ministru al Afacerilor Europene, Kelemen Hunor (UDMR) – ministru al Culturii, Laszlo Borbely (UDMR) – ministru al Mediului, Ritli Ladislau (UDMR) – ministru al Sanatatii, Cristian Diaconescu (UNPR) – ministru al Afacerilor Externe, Gabriel Oprea (UNPR) – ministru al Apararii sunt cei opt membri ai Guvernului Boc propusi sa isi continue activitatea la ministerele pe care le-au gestionat.

author avatar
National
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger