AcasăNewsMircea Lucescu, martorul unui moment incredibil. S-a proclamat Republica Populara Donetk!

Mircea Lucescu, martorul unui moment incredibil. S-a proclamat Republica Populara Donetk!

Conflictul dintre Ucraina si Rusia este departe de a se fi incheiat, iar mai multi romani, in frunte cu Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk, sunt prinsi in prima linie a bataliei.

Dupa ce rusii au anexat Peninsula Crimeea, luni s-a produs un nou moment uluitor. Deputatii care formeaza Guvernul Regional Donetk-Oblast au anuntat, in corpore, formarea Republicii Populare Donetk.

Un steag rusesc de dimensiuni uriase a fost arborat deasupra cladirii administratiei regionale, iar mii de manifestanti pro rusi au pus stapanire pe cele mai importante cladiri din oras.

Consiliul popular din Donetk s-a reunit intr-o sesiune extraordinara in cadrul careia urmeaza sa se stabileasca data la care va avea loc un referendum privind aderarea regiunii Donetk-Oblast la Rusia.

donetk
Rusii din estul Ucrainei, inclusiv din Donetk, vor alaturarea la Rusia

In cazul in care anexarea Donetk-Oblast de catre Rusia va avea loc, rusii vor pune mana pe inca 4,4% din suprafata Ucrainei. In regiunea Donetk-Oblast locuiesc circa 4,5 milioane de persoane, majoritatea vorbitoare de limba rusa.

De altfel, guvernatorul regional este numit de presedintele Rusiei, astfel ca specialistii in politica internationala sunt gata sa parieze pe rezultatul unui eventual referendum privind anexarea Donetk-Oblast de catre Rusia.

In aceste conditii, ramane de vazut ce va alege sa faca Mircea Lucescu. Exista posibilitatea ca, din vara, Sahtior Donetk, echipa antrenata de tehnicianul roman, sa treaca in campionatul Rusiei, unde misiunea de a castiga titlul este mult mai dificila.

Interesant este ca Lucescu are o oferta concreta chiar din Rusia, fiind dorit pe banca tehnica a lui Spartak Moscova.

author avatar
Cristi Ionita
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger