AcasăNewsMircea Lucescu intra in afaceri imobiliare, alaturi de nepotul Matei

Mircea Lucescu intra in afaceri imobiliare, alaturi de nepotul Matei

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor de fotbal din Romania, este asociat in doua companii cu profil imobiliar, la una dintre ele fiind partener cu fondatorul firmei Advanced Building Concept Developers, dezvoltatorul complexului Lake House Residence de langa Lacul Morii din Capitala.

Astfel, in 2016, Mircea Lucescu a preluat aproape jumatate din partile sociale (49,9%) ale firmei de dezvoltare si promovare imobiliara Lake Tower SRL, infiintata in 2013 de Dimciu Tasu din Voluntari, Ilfov, care detine o participatie similara la societate. Restul de 0,02% din capital este detinut de fiul acestuia, Steve Tasu. De asemenea, in toamna anului trecut, Mircea Lucescu si-a fondat propria companie de dezvoltare imobiliara, Lakeside View SRL, unde este asociat unic. Administrator al firmei este Matei Mircea Lucescu, fiul lui Razvan Lucescu, in varsta de 23 de ani. Acesta si-a infiintat si el o firma in toamna anului trecut, Tomatoes and Stuff SRL, cu domeniu de activitate cultivarea plantelor si cu activitate principala cultivarea strugurilor. Lake Tower SRL si Lakeside View SRL isi au sediile sociale la aceeasi adresa cu operatorul de spatii comerciale Nemira Grup SA, controlat de Razvan Lucescu, cu peste 93% din actiuni. Lake House Residence este un ansamblu cu 9 etaje, care cuprinde 56 de apartamente.

Banu’ la ban trage!

Anul trecut, averea lui Mircea Lucescu era evaluata la 25-28 milioane euro, ocupand primul loc in clasamentul averilor facute din fotbal. Lucescu mai are o participatie de peste 16% din actiunile producatorului de schimbatoare de caldura pentru vehicule Romradiatoare Brasov. Pana la finalul anului trecut, Mircea si Razvan Lucescu au detinut 28,3%, respectiv 3,18% din Merpan SA Dambovita.  Familia Lucescu a mai detinut compania de asigurari Croma, intrata in faliment in 2004, precum si agentia de turism Neli Voyages, dizolvata in 2010.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger