AcasăNewsMircea Geoana: "Trebuie sa triem imigrantii"

Mircea Geoana: „Trebuie sa triem imigrantii”

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, a tinut sa precizeze pozitia PSRO in legatura cu problema imigrantilor.

Geoana sustine ca PSRO nu este de acord cu cotele obligatorii de imigranti si sustine ca „trebuie sa stabilim un mecanism national de triere a celor care vin in Romania”.

„Trebuie sa fim atenti in ceea ce priveste imigranti. Totusi, nu pot sa nu remarc faptul ca avem cetateni de etnie libaneza, siriana sau egipteana, care sunt deja in Romania, sunt integrati, care fac o munca extraordinara si care niciodata nu au avut alta agenda decat agenda tarii pe care au adoptat-o si care i-a adoptat”, a fost mesajul transmis de Mircea Geoana.

De asemenea, presedintele PSRO este de parere ca „trebuie sa ne uitam atent la legislatia romaneasca. Noi propunem inasprirea pedepselor pentru cei care sunt calauze si care sunt colaboratori pentru acest tip de trafic, de foarte multe ori cu victime. Trebuie sa avem inasprirea pedepselor pentru cei care fac din asta un business al mortii. Trebuie sa umblam si la Legea Azilului, pentru ca, asa cum spunea si presedintele Klaus Iohannis, pe langa preluarea lor, cazarea lor si gasirea unor resurse minime pentru a-i putea adaposti, vine problema insertiei sociale a imigrantilor. Si aici legislatia romaneasca nu este destul de precisa, pe de o parte in a delimita mai clar cine este imigrant economic si cine este azilant pe cauza de razboi si criza umanitara, ca sa fim siguri ca putem sa avem un temei legal”.

author avatar
Cristi Ionita
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger