AcasăNewsMircea Geoana: "Facem majoritate cu PNL"

Mircea Geoana: „Facem majoritate cu PNL”

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, sustine ca este increzator in sansele pe care formatiunea sa politica le are de a forma majoritate parlamentara alaturi de Partidul National Liberal.

Eliminat din Partidul Social Democrat de rivalul sau, premierul Victor Ponta, Mircea Geoana a pus bazele unei noi formatiuni politice care prinde tot mai mult contur, desi Marian Vanghelie, celalalt lider PSR, a fost arestat preventiv.

Intr-un interviu acordat pentru PRO TV, Geoana a precizat ca „PSD e un partid inchis, cei care nu sunt in linie cu Ponta si sultanatul sunt condamnati la terminarea carierei politice. Multi colegi din PSD si-au pus speranta ca acest Consiliu National va fi un inceput de analiza serioasa, sincera, onesta, a situatiei din partid. Ponta a pierdut la un milion de voturi diferenta. Nu a fost nicio explicatie in partid a cauzelor acestui esec catastrofal pentru Ponta si PSD. In lipsa unei discutii privind viitorul oamenilor de acolo, vor pleca multi, suficienti cat sa facem o majoritate”.

De altfel, Geoana sustine ca nemultumitii din PSD il vor ajuta sa faca din PSR un partid de forta si anunta ca negociaza, deja, cu PNL formarea unei noi majoritati parlamentare si eventuala inlaturare de la putere a premierului Victor Ponta.

„Din punct de vedere practic, saptamana care urmeaza va marca intrarea intr-o faza structurata a dialogului pe programul de guvernare, in conditiile in care vom avea majoritate alaturi de cei de la PNL. Am stabilit impreuna cu ei si au fost desemnati domnii Predoiu si Atanasiu alaturi de mine si Catalin Croitoru, primul nostru vicepresedinte, vom avea echipe de lucru pe diverse domenii. Va garantez ca vom face majoritate parlamentara cu cei de la PNL”, a fost mesajul transmis de Mircea Geoana.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger