AcasăNewsMircea Geoana, audiat in dosarul "Mita la PSD"

Mircea Geoana, audiat in dosarul „Mita la PSD”

Mircea Geoana, fostul presedinte al Partidului Social Democrat, a fost audiat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti.

Geoana a fost citat ca martor in dosarul „Mita la PSD„, dosar in care sunt judecati, pentru fapte de coruptie, Gheorghe Bunea Stancu, „Baron de Braila”, si afaceristul Ioan Niculae.

Geoana a recunoscut, in fata magistratilor, ca il stie pe Gheorghe Bunea Stancu, acesta fiind seful PSD Braila, dar ca nu a avut nicio discutie cu acesta legat de numirea unor ministri, in eventualitatea in care ar fi devenit presedintele Romaniei, in 2009.

De asemenea, fostul lider PSD a precizat ca nu a stiut nimic despre incheierea unui eventual contract intre compania Interagro, detinuta de Ioan Niculae, si Insomar. Fiind presedinte al PSD si candidat la alegerile prezidentiale, Geoana nu a avut atributii in legatura cu finantarea campaniei electorale din 2009.

In plus, Geoana a afirmat ca s-a intalnit cu afaceristul Ioan Niculae doar in cadrul unor „evenimente sociale” si ca nu s-a pus problema ca el sa intervina la Guvern pentru a sprijini compania Interagro.

Gheorghe Bunea Stancu si Ioan Niculae au fost trimisi in judecata in 2012, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana, candidat PSD la alegerile prezidentiale din 2009.

Bunea Stancu a fost acuzat de procurori de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Cei doi au fost achitati de Judecatoria Sectorului 1, in noiembrie 2013, dar procesul se afla acum in faza de apel.

author avatar
Cristi Ionita
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger