AcasăNewsMircea Dusa: Soldatii romani au primit in grija cea mai periculoasa zona...

Mircea Dusa: Soldatii romani au primit in grija cea mai periculoasa zona din Afganistan

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, prezent la ceremonia de retragere a trupelor romane din Afganistan, a explicat, in discursul sau in fata militarilor romani, ca Romania si-a indeplinit cu succes misiunea din Afganistan.

„Romania a fost una dintre primele tari care a participat la misiunile ISAF, din februarie 2002. In iunie 2002, adica acum exact 12 ani, in Kandahar, in baza de aici, soseau soldatii Scorpionii Rosii din Craiova. Dvs. ati deschis misiunea batalioanelor in Afganistan si tot dvs. o inchideti. Din 2006, militarii romani au primit in grija cea mai periculoasa zona din Afganistan, Zabul.

Soldatii romani raporteaza astazi ‘Misiune indeplinita!’. Militarii romani in Afganistan nu au participat doar la misiuni militare, ci si umanitare. In urma prezentei soldatilor romani in ultimii 12 ani vor ramane scoli, vor ramane spitale, zone stabile unde cetatenii afgani sa poata trai linistiti. O parte din cultura poporului roman va ramane aici, prin ceea ce dvs. ati facut aici, in misiunile fara caracter militar si as vrea sa le multumesc in primul rand doamnelor si domnisoarelor din armata romana si sa multumesc tuturor militarilor romani care si-au indeplinit misiunea”, a declarat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

author avatar
Alina Costache
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger