AcasăNewsMircea Drăghici: "Civilii din politică trebuie executați"

Mircea Drăghici: „Civilii din politică trebuie executați”

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției – au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Drăghici Mircea Gheorghe, fostul trezorier al PSD, pentru săvârșirea a două infracțiuni de delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate. În consecință, Mircea Drăghici este inculpat.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: “În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe ar fi utilizat sume de bani provenite din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil.

În acest sens, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcției de trezorier, inculpatul împreună cu o persoană din familie,  a negociat și a convenit să achiziționeze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulație de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

În ziua de 15.02.2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului  și persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar și un contract de închiriere între același vânzător și formațiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferența până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvențiile primite de partid)”.

––

UPDATE: Mircea Drăghici îi acuză pe procurorii anticorupție că fac „poliție politică”, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Nu există absolut nicio rațiune pentru punerea în mișcare a acțiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca și în cazul soției mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condițiile în care toți martorii au dat declarații favorabile de la momentul în care am fost numit suspect și până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliția politică e vie și din ce în ce mai puternică.

Civilii din politică trebuie executați!”. „Am înțeles, să trăiți!”, mai scrie Drăghici pe Facebook.

––

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost chemat, luni, la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Mircea Drăghici Sursa foto Facebook

El a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că a fost informat de către procurori că i s-a schimbat încadrarea din suspect în inculpat, ceea ce înseamnă că dosarul se apropie de finalizare și va fi trimis în judecată.

Pe 2 aprilie, DNA anunţa că acesta a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.

DNA arăta atunci că, în calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, Mircea Drăghici, care avea calitatea de suspect în dosar, şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.

Pe 5 iunie, Mircea Drăghici şi-a dat demisia din funcţia de trezorier al PSD, anunțul fiind făcut de Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger