AcasăNewsMircea Dinescu: „Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate...

Mircea Dinescu: „Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate ale ucrainienilor”

sursa foto: Facebook/Mircea Dinescu

Poetul și realizatorul de televiziune Mircea Dinescu a analizat într-o recentă postare făcută pe o rețea de socializare, decizia ce vizează deschiderea unui centru de mentenanță, la Satu Mare, pentru echipamentele militare folosite în Ucraina.

Pornind de la vestea venită în primă fază de la nivelul unei televiziuni de știri, și anume remarcând cum „cu o oarecare mîndrie în glas, jurnaliștii de la CNN-ul mioritic ne-au anunțat, săptămîna trecută, că am ajuns pe lista scurtă a țărilor vizate de armele nucleare ale rușilor”, scriitorul aduce în discuție, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, în prima zi a acestei săptămâni, prima reacție a șefului statului, pe acest subiect. „Aflarăm că domnul Klaus Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate ale ucrainienilor. Și cum pînă mai ieri eram pe locul trei pe acea listă scurtă, bănuim că Vladimir Vladimirovici Putin se gîndește să ne ofere acum premiul întîi cu coroniță”, notează Dinescu.

Redăm în cele ce urmează, integral, postarea lui Mircea Dinescu:

”Cum s-a transformat România în țara ucraineanului bine reparat

Cu o oarecare mîndrie în glas, jurnaliștii de la CNN-ul mioritic ne-au anunțat, săptămîna trecută, că am ajuns pe lista scurtă a țărilor vizate de armele nucleare ale rușilor.
Acum cîteva zile, întrebat de un speaker englez dacă țara noastra livrează arme Ucrainei, ministrul român de externe, dîndu-și ochii peste cap, a tăcut cu nevinovăție precum o fătucă din cartierul roșu al Amsterdamului venită la cabinetul ginecologic să-și ia certificatul de virginitate.

Fiindcă s-a lăsat seara, v-aș spune o poveste înainte de culcare.

Prin anii ’70, pe terasa Casei Scriitorilor din Neptun, poetul Mihai Beniuc a început să vitupereze împotriva putredului Occident care va fi nimicit de rachetele atomice rusești, astfel că, în cîteva minute, New Yorkul, Parisul și Londra vor dispărea de pe hartă. Un prozator mucalit a îndrăznit să-l întrerupă rugîndu-l să taie Londra de pe listă că ar fi fost păcat ca manuscrisele lui Shakespeare să se transforme în cenușă. „Nu-i niciun bai dragă că rămîn traducerile”, a conchis autorul celebrelor versuri: „Pe unde trec pe unde mă duc/toată lumea șoptește/ăsta-i poetul Mihai Beniuc/știe șapte limbi și rusește.”
Astăzi aflarăm că domnul Klaus Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate ale ucrainienilor. Și cum pînă mai ieri eram pe locul trei pe acea listă scurtă, bănuim că Vladimir Vladimirovici Putin se gîndește să ne ofere acum premiul întîi cu coroniță.

Ne imaginăm cum ar răspunde președintele la întrebarea: „Dacă nu-i păcat ca odată cu atelierul de reparații să dispară și românii?!”

Cu multă chibzuință Klaus ar grăi: „Nu-i păcat, fiindcă vor rămîne ăia pe care i-am trimis la cules de Sparanghel.”

Leka Noci!”

Iohannis: „Acest lucru este de salutat”

Reacția cunoscutului poet și realizator TV a venit pe fondul precizărilor pe care le-a făcut președintele Iohannis, luni, 3 aprilie, la Cotroceni, în timpul declarațiilor de presă comune cu cancelarul german, Olaf Scholz, aflat la acea dată la București.

Întrebat de un jurnalist despre faptul că producătorul german de armament Rheinmetall anunțase, cu o zi în urmă, că va deschide un centru de mentenanță pentru echipamentele militare folosite în Ucraina, în România, la Satu Mare, dacă are detalii despre funcționarea acestui centru, președintele a adus în discuție investițiile germane în România.

„Aș începe cu o afirmație. Investițiile germane care s-au făcut în România au fost de succes și cred că sunt atât în interesul antreprenoriatului german, cât și în interesul României. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite, se participă masiv la perfecționarea forței de muncă. (…) Dacă această firmă relevantă în Germania va investi într-o locație în România, atunci acest lucru este de salutat. Și, da, există multiple contacte pentru a convinge investitori din Germania să vină în România și pentru îmbunătățirea mediului de producție destinată apărării naționale. Detaliile despre aceste chestiuni vor fi, evident, făcute publice atunci când se ajunge la finalul unor posibile negocieri tehnice. Una peste alta, eu personal am sprijinit și voi sprijini în continuare atragerea de investiții germane în România, indiferent dacă vorbim despre producția în apărare sau despre alte sectoare. Peste tot avem investitori din Germania, peste tot rezultatele sunt dintre cele mai bune și se constituie într-o componentă relevantă a parteneriatului nostru strategic”, a declarat Klaus Iohannis, ca răspuns pentru reprezentantul presei.

author avatar
Andrei Coman
680 afisari

12 COMENTARII

  1. Mircea Dinescu Eu n-o să mor
    Eu n-o să mor în timpul vieții voastre
    și poate nici în timpul vieții mele,
    cu polonicul voi sorbi dezastre
    cînd voi veți fi doar oale și ulcele.
    C-am încercat să vă-mblînzesc cu lira,
    dar, cum se joacă grecii de-a fanarul,
    vă bulucirăți la madam Elvira
    să dați în templul curului cu zarul.
    Vindecă, Doamne, ginta noastră veche,
    frecîndu-se de rîie prin Balcani.
    Azi moartea poartă floare la ureche
    că viața nu mai face nici doi bani.
    https://www.catavencii.ro/editorial/eu-n-o-sa-mor/
    22 afisari
    MINUNAT!!! GENIAL!!! SUPERB!!! GRANDIOS!!!

  2. Legea secretului de stat continua sa existe . Deja Grindeanu e pe lista scurta cu aurul , cine urmeaza ?

  3. hai ca le zice bucataru!
    -e probabil singuru care mai poate scrie propozitii mai lungi de 5 cuvinte, cu putzine virgule.

  4. Dinescule, mai rau, in curva ioropei, pe care toti o iau cum vor si cand vor, noi tacem, ca putem

  5. Dinescule fa-te ca gatesti…purcel de lapte…ca nu te pricepi la tehnologie….//Armele nu se mai repara….se dau la topit.

  6. Ce a spus Ivan, in legatura cu asistenta si mentenanta oferite Ucrainei de o alta tara? Ca acest lucru inseamna o implicare directa in razboi si acea tara devine automat tinta a operatiunilor militare ruse. Felicitari Plavanului national, ales si reales cu 66%, pentru performata de a ne face prima tinta din OTAN, pentru focoasele nucleare rusesti. Nici macar Polonia nu a reusit aceasta performanta, desi vizeaza preluarea unei mari parti din teritoriu Ucrainei, sau chiar intreg teritoriu. Politrucii nostri, daca mai vor sa fie alesi trebuie sa initieze urgent suspendare acestui tradator si judecarea lui imediata de o curte martiala. Altfel, la alegerile din 2024 nu va mai avea cine alege si pe cine alege.

  7. & Ca poet revoluționar și-a făcut emisiune TV despre cum să se hrănească revoluționarii ce au suferit pe lângă, ,,palatele cu clanțe de aur ale lui Nicolae Ceaușescu”, ?

  8. Interesul pseudo sasului,e mai mult decat vádit,vrea cu orice pret sa ne bage in razboi!
    Doar executa,ordinul de la Bruxeles,nimic altceva!

  9. & ,,Poet al revoltei
    Ce mână cu biciul
    Tigaia și oala,
    Lăuta, ,,cariciu’ „, !”

    , ?

  10. LOC de postare si trambitare pentru corifeii moscoviti! Dati tare CU VUVUZELELE ca tot chestiunea aia va ramane (carameaua)sa o sugeti, Ticalosii dracului! Mai poetule- bronetule , ce solda iti da Putin? Sau ai inceput sa lingi de pe acum gaozul (vorba ta si a „poietului”pe care il pui la coltul rosu) Hauristilor ( Omor scuzabil ei sunt natia ta!)
    De focul iadului sa aveti parte!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger