AcasăNewsMircea Diaconu, victorie uriasa in instanta

Mircea Diaconu, victorie uriasa in instanta

Magistratii de la Curtea de Apel au respins, vineri, cererea ANI de intrerupere a mandatului de europarlamentar avut de actorul Mircea Diaconu.

Agentia Nationala de Integritate sustine ca Mircea Diaconu detine in mod ilegal mandatul de europarlamentar, acesta aflandu-se in stare de incompatibilitate.

ANI a solicitat Autoritatii Electorale Permanente sa nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, dar AEP si-a declinat competenta in cazul respectiv.

Conform Romania TV, ANI a actionat in judecata atat Autoritatea Electorala Permanente, cat si Biroul Electoral Central, dar si pe Mircea Diaconu. Reprezentantii ANI sustin ca AEP trebuia sa informeze Parlamentul European in vederea invalidarii mandatului detinut de Mircea Diaconu.

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea unei decizii pe 26 septembrie, iar vineri, la cel de-al doilea termen, au decis sa respinga cererea ANI de intrerupere a mandatului detinut de Mircea Diaconu.

In aceste conditii, Mircea Diaconu ramane europarlamentar, dar decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este una definitiva, ea putand fi contestata.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger