AcasăNewsMircea Diaconu: Sunt un ratat al sarbatorilor

Mircea Diaconu: Sunt un ratat al sarbatorilor

Senatorul liberal Mircea Diaconu se catalogheaza pe sine drept un „ratat al sarbatorilor”, el declarandu-se foarte suparat si nefericit din cauza laicizarii sarbatorilor si nerespectarii regulilor stricte care impun ca ofranda adusa Celui de Sus sa fie una personala, si nu adusa de altii.

„Sunt foarte suparat si nefericit si ratat. Iata de ce: pentru ca eu am invatat ca-s niste reguli – de exemplu, nu se canta colinde inainte de Ajun. E pacat. De aceea, noi ne pregateam prin grajd, scoteam vacile, si acolo invatam, ne pregateam. Nu ieseam afara, fiindca e pacat. Si cantam numai incepand din ajun”, a povestit Diaconu.

El a aratat ca, acum, cantatul colindelor se constituie in spectacol inclusiv la nivelul clericilor. „Am ajuns sa punem un CD, o caseta cu cineva care canta frumos, ca la un spectacol. E show. Platesti, te duci la spectacol. Nu mai este vorba despre ofranda pe care tu trebuie sa o aduci Celui de Sus, nu prin altii, prin CD, caseta, etc. E o porcarie unde am ajuns. Culmea, si chiar ma ingrozeste, e ca preotii romani nu inteleg acest lucru. Daca ei nu inteleg asta, eu ce sa mai fac? Eu sunt un simplu credincios, un simplu cetatean – sigur, nepot de preot, am crescut in biserica si stiu ce spun si spun lucurile astea pentru ca ma dor”, a spus Diaconu.

El a mentionat ca fiecare trebuie sa cante, personal, colinde de Craciun, pentru ca in aceasta consta ofranda pe care o aduce Celui de Sus. „De asta spun: sunt un ratat al sarbatorilor! Sigur, eu in felul meu le fac la fel ca si pana acum: ne strangem la fel in jurul bradului, cantam noi colinde, nu trebuie sa cante altul pentru tine. Nu trebuie sa canti frumos, ci sa canti Celui de Sus o colinda. Nu frumos, ca nu e performanta, e vorba de datoria ta de a-i aduce aceasta ofranda Celui de Sus”, a conchis senatorul liberal.

 

author avatar
Ciprian Purice
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger