AcasăNewsMircea Diaconu, la Parchet: Am venit sa le beau cafeaua

Mircea Diaconu, la Parchet: Am venit sa le beau cafeaua

Mircea Diaconu, ministrul Culturii, s-a prezentat la o intalnire cu procurorii. Inainte de audiere aceasta a declarat ca merge sa le „bea cafeaua”si sa le explice „cum se traieste in teatru”.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a prezentat, luni, la Parchet, la o intrevedere cu procurorii declarand inainte de a intra la audieri ca a sosit doar ca sa bea o cafea cu procurorii si sa le explice ce inseamna viata de actor.

„Prima data cand m-au chemat eram pe scaunul de dentist, a ramas ca vorbim dupa 10-11 iunie si am vorbit, iar acum am venit. Au o cafea foarte buna, ma duc sa le beau cafeaua”, a declarat acesta, citat de RTV.

Ministrul a precizat ca si-a angajat un avocat, acesta fiind deja in tema cu dosarul instrumentat de catre Parchetul General. In urma acestui lucru ministrul se simte increzator, declarand ca actiunea procurorilor este rezultatul unei neintelegeri.

Mircea Diaconu este cercetat in urma unei sesizari ANI conform careia, in perioada in care era director al Teatrul „Nottara”, pe langa faptul ca si-a angajat sotia pe postul de regizor, a incheiat cu aceasta si trei contracte pe drepturi de autor.

In plus, acesta asteapta si un verdict din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitiei care trebuie sa se pronunte asupr contestatiei depuse de ministru la decizia ANI, prin care Agentia l-a declarat pe Mircea diaconu incompatibil pentru perioada in care  a ocupat, concomitent, functiile de senator si director al Teatrului „Nottara”.

author avatar
Ionut Zgimbau
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger