AcasăNewsMircea Diaconu: Imi pastrez statutul de independent in Parlamentul European

Mircea Diaconu: Imi pastrez statutul de independent in Parlamentul European

Europarlamentarul Mircea Diaconu a anuntat ca va ramane independent in Parlamentul European, asa cum a si candidat, precizand ca nu vrea sa fie asimilat de cei care l-au votat cu o anumita culoare politica.

Diaconu a recunoscut ca „este curtat” de mai multe grupuri parlamentare din PE, cu ai caror reprezentanti a purtat deja discutii, insa a subliniat ca doreste sa ramana independent. De asemenea, europaramentarul a spus ca doreste sa faca parte din Comisia de cultura si educatie a legislativului european, pozitie din care sa promoveze cultura romaneasca si europeana, dar si frumusetea tarii noastre.

„Nu ma afiliez la niciun grup, imi pastrez statutul meu de independent si de aceea m-am asezat in grupul neafiliatilor. exact ca statutul meu sa fie curat, curat — curat si necomentat deloc acasa in niciun fel”, a declarat Mircea Diaconu, citat de antena3.ro.

El a mai aratat ca nu vrea statutul unui politician ”care se uita pe geam sa vada cine e pe strada”: „Dimpotriva, daca eu sunt independent, vorbesc cu toata lumea, in afara de nebuni, agresivi, delincventi, dar cu orice om normal, membru de partid sau nu. Pardon, cu seful statului nu vorbesc, sunt categorii de oameni cu care nu vorbesc sau ma feresc”.

Mircea Diaconu a precizat ca a facut deja demersuri sa obtina un loc in Comisia de cultura si educatie a Parlamentului European.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger