AcasăNewsMircea Diaconu face o analiză tranșantă a felului în care s-a acționat...

Mircea Diaconu face o analiză tranșantă a felului în care s-a acționat în criza COVID: ”Au greșit oprind lumea pe loc”

Fostul director al teatrului Nottara din Capitală și, totodată, ex-europarlamentar comentează, cu franchețe, felul în care s-a acționat la nivel de autorități, în gestionarea problemelor cauzate de noul coronavirus.

Menționând din start că nu se poate spune că, la nivel artistic, este afectat de restricțiile impuse oficial de Guvern, în ultima perioadă, de vreme ce este pensionar și nu mai joacă ”de ani de zile”, Mircea Diaconu a amintit, într-un interviu acordat antena3.ro, de o situație apărută în urmă cu mai multe sute de ani. ”De la început s-a greșit privind acest subiect ca pe ceva ce n-a mai fost vreodată. (…) Domnii care decid ar trebui să mai deschidă câte o carte și să afle (…) că la finalul secolului XIII (…) era noastră a venit un vapor din China la Genova au fost 2 marinari bolnavi, morți, ceva de genul ăsta și în interval de aproape un an (..) a mai rămas 30% din populația Europei. De atunci încoace, ritmic, natura naște genul acesta de manifestări”, a susținut Diaconu.

Vorbește de ipocrizie

Actorul cunoscut, între altele, pentru rolul din filmul ”Filantropica” consideră că s-a greșit când s-au impus restricțiile de tip blocaj total. ”Prostia a fost și este următoarea (…) după părerea mea, lumea nu trebuia oprită în loc, pentru că aceste lucruri sunt ritmice ca și cutremurele (…) și trebuie luate ca atare. Nu trebuie să ne speriem (…) și să nu mai facem nimic pentru că e sfârșitul lumii, nu e sfârșitul lumii, pentru Dumnezeu! (…) Din păcate, aplicând așa, cu blocaje totale, s-au făcut niște goluri de tip economic, financiar, dezechilibre mondiale, pe care o să le recuperăm cu mult mai greu decât ne putem imagina în clipa asta. E o enormă prostie și ipocrizie (…) A opri omenirea pe loc, a închide tot (…) e o formă de ipocrizie. Le-a picat bine multora și din domeniile sanitare, poate, dar mai ales din zonele politice discursul gen salvăm oameni, părinții noștri”, a continuat Diaconu.

Referindu-se la unitățile medicale destinate exclusiv tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus, Mircea Diaconu să de înțeles că ar fi văzut altfel lucrurile, la nivel de strategie organizatorică. ”De ce Dumnezeu te apuci să blochezi un spital întreg – și spitale mari – și le faci dedicate COVID (…) Blochezi un etaj, pe ăla îl faci dedicat, dar restul lasă lumea să trăiască! (…) Au greșit oprind lumea pe loc”, a susținut Diaconu, în interviul acordat sursei citate și difuzat în ziua în care s-a aflat că în România a fost depășit pragul de 5.000 de noi infectări cu noul coronavirus, în decurs de 24 de ore.

Cifrele oficiale de vineri

Mai exact, din câte arată raportarea de vineri venită de la Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore nivel național au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). De asemenea, cifrele oficiale arată că până la data de 23 octombrie pe teritoriul României au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, potrivit sursei citate.
Totodată, vineri au fost raportate și 82 de decese în rândul unor persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, care fuseseră internate în spitale din Capitală și din țară.

VEZI INTERVIUL VIDEO AICI.

313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger