AcasăNewsMircea Diaconu, despre demisia de la teatru: "Ma supun hotararii instantei!"

Mircea Diaconu, despre demisia de la teatru: „Ma supun hotararii instantei!”

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, marti, ca demisia sa din functia de manager director general al Teatrului Nottara are legatura cu ancheta ANI, dar precizeaza ca a fost de buna credinta si ca, daca a fost o eroare, aceasta a apartinut Senatului.

„Are intr-un fel legatura cu decizia ANI, pentru ca exista deja si o hotarare judecatoreasca, de Curte de Apel, deci intermediara, prima care a aparut, care constata incompatibilitatea celor doua functii, dar ma considera de buna credinta si nu poate nimeni sa se indrepte spre mine cu nicio sanctiune de niciun fel. Daca e vreo eroare, aceea e la Senat, si nu la mine”, a declarat Mircea Diaconu.

El a adaugat ca s-a supus deciziei Senatului, potrivit careia nu se afla in stare de incompatibilitate.

„Daca autoritatea Senatului, la vremea aceea, a considerat ca se poate executa acest gen de combinatie, m-am supus acelei autoritati. Daca alta autoritate, acum, care este justitia, si nu ANI, spune altceva, ma supun hotararii judecatoresti, adica eu am rezolvat aceasta incompatibilitate. Am facut, insa, recurs mai departe, la Curtea Suprema, ca as vrea sa existe jurispurdenta in domeniu. Anomalia e urmatoarea – am fost considerat incompatibil pentru ca sunt director. Daca as fi fost manager, nu as fi fost incompatibil, ori in contractul meu scria manager director general. Traduceti si voi starea legislativa a Romaniei, varza in care ne aflam. Trebuie facuta o ordine, de aceea merg mai departe. Eu sunt multumit de hotararea judecatoreasca si sunt fericit, daca vreti, ca am certificat de buna credinta”, a continuat senatorul PNL.

Senatorul PNL Mircea Diaconu arata, intr-o scrisoare adresata presedintelui Biroului Permanent al Senatului, ca i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa ii aprobe incetarea delegatiei de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti. Scrisoarea inregistrata la Senat esta datata 28 noiembrie, fiind inregistrata la Biroul Permanent in 30 noiembrie.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Mircea Diaconu, director in cadrul Teatrului „C.I. Nottara” si senator, a infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazute si pedepsite de art. 2531 si art. 248 din Codul Penal al Romaniei.

author avatar
Ciprian Purice
288 afisari

2 COMENTARII

  1. Pacat ca te-ai facut de rusine domnule Diaconu.Ti se pare normal sa incasezi 3 salarii de la stat 2 dumneata si 1 sotia?Daca esti asa de bun manager si ai timp si dorinta mergi la un teatru privat impartaseste-le experienta si e OK.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger