AcasăNewsMIRCEA DIACONU, cercetat pentru abuz in serviciu

MIRCEA DIACONU, cercetat pentru abuz in serviciu

SENATORUL LIBERAL Mircea Diaconu a ajuns in atentia procurorilor Parchetului General. El va fi cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese dupa ce o ancheta a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a stabilit ca Diaconu si-ar fi ajutat sotia sa obtina un post la Teatrul Nottara, pentru care aceasta nu avea calificare.

(foto: cugetliber.ro)

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General in vederea cercetarii senatorului Mircea Diaconu pentru abuz in serviciu si coflict de interese, potrivit Antena3. In calitate de director al Teatrului Nottara din Bucuresti, Diaconu si-ar fi ajutat sotia, pe actrita Diana Lupescu, sa obtina, in 2007, postul de regizor artistic la teatrul amintit. Inspectorii ANI au stabilit, in urma unei anchete, ca  Lupescu nu ar fi fost calificata pentru acest post, mai exact, ca nu avea experienta necesara. De asemenea, Mircea Diaconu ar fi prezidat chiar comisia de examinare la concursul de ocupare a postului respectiv.

„Sper ca Romania e, totusi, un stat de drept in continuare, desi niste domni de tipul asta fac astfel de spectacole proaste. Cine citeste astfel de stiri trage singur concluzia”, a declarat Mircea Diaconu, in direct la postul TV amintit.

Aceasta nu este singura data cand Diaconu s-a aflat in atentia ANI. Agentia stabilea, la inceputul anului, ca senatorul PNL s-ar afla in conflict de interese pentru ca incaseaza, simultan, doua salarii de la stat – indemnizatia de parlamentar si salariul de director al Teatrului Nottara.

235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger