AcasăNewsMircea Diaconu a demisionat de la Cultura: Ma retrag din Guvern, nu...

Mircea Diaconu a demisionat de la Cultura: Ma retrag din Guvern, nu sunt dat afara de nimeni

Mircea Diaconu a anuntat, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca se retrage din Guvern, dupa ce Instanta Suprema a decis ca se afla in incompatibilitate. Ministrul Culturii a tinut sa precizeze ca „nu il da nimeni afara”.

„Eu ma retrag din Guvern, nu sunt dat afara de nimeni. daca se pune ceva in discutie, se pune mandatul de senator, si nu de ministru. Nu exista nicio hartie emisa de ANI de interdictie a mea de a ocupa o functie publica timp de trei ani. (…) Daca Curtea Suprema mi-a respins apelul ca fiind „nefondat”, ne intoarcem la singura hotarare existenta, cea de la Curtea de Apel”, a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a citat decizia Curtii de Apel, conform careia, daca acesta s-ar afla in incompatibilitate, ar fi culpa Senatului. „Petentul a acumulat cele doua functii cu permisiunea Senatului. Curtea considera ca dat fiind avizul oferit de Senat petentul nu este responsabil civil, disciplinar sau contraventional pentru situatia creata”, a incheiat Mircea Diaconu.

Curtea SUprema a decis, marti, ca Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, este in incompatibilitate. Ca atare, se mentine decizia de anul trecut a Curtii de Apel Bucuresti, for sesizat de ANI, care a stabilit ca Diaconu s-a aflat in incompatibilitate de functii in perioada 2008-2011, cand a detinut simultan functiile de senator si de director al Teatrului Nottara.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger