AcasăNewsMircea Conea, medicul spagar, sanctionat de sefii spitalului

Mircea Conea, medicul spagar, sanctionat de sefii spitalului

(foto: stirileprotv.ro)

Consiliul de administratie al Spitalului „Sfantul Ioan” a decis urgentarea dosarului de pensionare si inlocuirea din functie a medicului Mircea Conea, prins in flagrant cand a cerut 700 de lei spaga.

(foto: stirileprotv.ro)

Mircea Conea, medicul cercetat pentru luare de mita dupa ce a fost prins in timpul in care lua 700 de lei spaga pentru o cezariana, a fost sanctionat, luni, de catre Consiliul de administratie a Spitalului „Sfantul Ioan”.

Membrii consiliului au decis suspendarea acestuia din functie, precum si urgentarea dosarului de pensionare a cadrului medical incepand cu 1 septembrie.

„S-a hotarat urgentarea dosarului de pensionare incepand cu 1 septembrie a doctorului Conea, in plus, pe durata cercetarii penale, el a fost suspendar din functia de medic primar obstetrica – ginecologie a maternitatii”, a spus managerul Spitalului „Sfantul Ioan”, Alexandru Ciocalteu, citat de realitatea.net.

Totodata, medicul Mircea Conea  a fost demis din functia de medic coordonator al Maternitatii Bucur.

„Medicul coordonator al Maternitatii Bucur va fi conferentiar doctor Liana Ples, iar ea va hotari schimbarile ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii in urma incidentului in care a fost implicat medicul Conea, dar si ca urmare a reactiilor personalului medical care au pus afise pe pereti potrivit carora oamenii care nu respecta personalul medical, nu au ce cauta in spital, facand abstractie de gestul deloc profesional al colegului lor doctorul Conea”, a precizat Alexandru Ciocalteu.

Decizia Consiliului de administratie a survenit dupa ce, joi, Mircea Conea a fost prins in flagrant in timp ce primea 700 de lei de la sotul unei femei pe care medicul urma sa o opereze de cezariana. Acesta initial refuzase suma de 300 de lei, motivand ca este insuficienta.

In urma acestui fapt, vineri, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis cercetarea acestuia in stare de libertate.

author avatar
Ionut Zgimbau
636 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger