AcasăNewsMircea Basescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Mircea Basescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Procurorii anticoruptie i-au trimis, luni, in judecata pe Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si pe Marian Adrian Capatana, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta. Cei doi se afla in stare de arest preventiv.

Lacomia l-a adus pe fratele sefului statului in duba infractorilor

Potrivit rechizitoriului  , la inceputul lui 2011, dupa ce  Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost  arestat preventiv , fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu  250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii responsabili cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor.

Au aparut noi inregistrari incriminatoare in dosarul Bercea-Basescu

”Inculpatul Basescu Mircea a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor si poate obtine o situatie favorabila pentru tatal denuntatorului: fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate”, arata procurorii.  ”Ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro inculpatului Capatana Marian Adrian in acelasi scop. Intervalul de timp in care denuntatorul a remis sumele de bani lui Capatana  este cuprins intre  20.02.2011 (data arestarii preventive a tatalui denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond). Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator lui Marian Capatana , Mircea Basescu a primit  250.000 de euro”.
Pentru  ca a mijlocit remiterea banilor,  Marian Capatana  si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la denuntator.
”Dupa pronuntarea hotararii de condamnare din data de 22.02.2012, avand in vedere durata pedepselor cu inchisoarea aplicate, mult mai mari decat pedepsele promise de inculpatul Basescu Mircea, denuntatorul si membrii familiei sale au pretins restituirea banilor dati inculpatilor.  Pana la  26.02.2012, Mircea Basescu a restituit  280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de catre Marian Capatana.
”Desi cei doi inculpati au restituit o parte din banii primiti, acestia l-au asigurat in continuare pe denuntator ca vor continua demersurile pentru care au primit banii, respectiv folosirea influentei in vederea obtinerii unei hotarari favorabile, inclusiv prin stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova”, arata procurorii.
La 28.02.2012, la ICCJ a fost inregistrata cererea de stramutare a cauzei de la Curtea de Apel Craiova, cerere formulata de catre tatal denuntatorului. La termenul din 21.03.2012 s-a respins cererea de suspendare a judecarii cauzei si s-a acordat un nou termen, la 25.04.2012. La acest din urma termen s-a dispus respingerea cererii de stramutare”, se arata in rechizitoriu.  Pe bunurile imobile ale lui Mircea Basescu si Marian  Capatana a fost instituit sechestru.  Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanta.

Izaura Anghel: ”Sa moara fata mea de nu ajungem si la Obama!”

Intre timp, au aparut noi inregistrari in acest dosar, material prezentat de Antena 3, in care se vorbeste despre o spaga de doua milioane de euro, exact suma strigata din duba politiei de Bercea Mondial, la DNA.  O  inregistrare prezinta o discutie intre Izaura Anghel si Marian Capatana  in care acesta le transmite ca ar fi mai bine ca imaginile filmate sa nu fie difuzate in presa, in acest „razboi” neavand nimeni de castigat. Capatana recunoaste in filmare ca este trimis de Mircea Basescu sa ii convinga sa „termine cu circul”. Intr-un alt fragment Izaura Anghel arata cum i-au fost cerute filmarile de catre  DNA, in momentul flagrantului. Un alt fragment arata cum Izaura ar spune ca s-ar duce pana la presedintele Obama cu inregistrarile. «Sa moara fata mea de nu ajungem si la Obama! Si la Obama!»”.

author avatar
National
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger