AcasăNewsMircea Basescu solicita eliberarea din arest

Mircea Basescu solicita eliberarea din arest

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a fost adus din nou, joi, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mircea Basescu solicita eliberarea din arest pe motiv ca prelungirea mandatului de arestare preventiva a fost dat de o instanta care nu avea dreptul sa faca asa ceva.

Avocatul fratelui presedintelui a afirmat ca Mircea Basescu „se afla in arest nelegal”. Reprezentantul lui Mircea Basescu sustine ca acesta trebuia pus in libertate inca din 7 octombrie pe motiv ca Tribunalul Constanta trebuia sa decida prelungirea mandatului de arest preventiv si nu Curtea de Apel.

Conform B1 TV, Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide, joi, daca a fost sau nu vorba despre un viciu de procedura. In cazul in care vor primi un raspuns favorabil, reprezentantii lui Mircea Basescu vor solicita revocarea masurii de prelungire a arestului preventiv.

Mircea Basescu nu exclude posibilitatea de a-si cauta dreptatea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, fratele presedintelui considerandu-se nevinovat in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

author avatar
Cristi Ionita
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger