AcasăNewsMircea Basescu si Marian Capatana, adusi la Tribunalul Constanta. Cei doi nu...

Mircea Basescu si Marian Capatana, adusi la Tribunalul Constanta. Cei doi nu au vrut sa faca declaratii

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi miercuri, in aceeasi dubita, la Tribunalul Constanta, unde se judeca dosarul in care fratele presedintelui este acuzat de luare de mita.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi impreuna din arestul Politiei Capitalei, cu o duba a Politiei, la Tribunalul Constanta, unde au ajuns putin inaintea orei 9.00, insa niciunul dintre ei nu a vrut sa faca declaratii la intrarea in sediul Tribunalului Constanta.

Astazi se va judeca si cererea de revocare a masurii de arestare preventiva, dar procurorii anticoruptie cer ca fratele presedintelui sa ramana in arestul Politiei Capitalei, sa-l audieze intr-un nou dosar. Ei au cerut sa nu fie transferat deocamdata la Penitenciarul Poarta Alba.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit de la rudele lui Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial, 250.000 de euro pentru a-l ajuta pe acesta sa scape de inchisoare. In rechizitoriul DNA, procurorii dezvaluie insa ca fratele presedintelui le-ar fi restituit celor din familia Anghel o suma ceva mai mare: 280.000 de euro.

Fratele presedintelui este arestat deja de patru saptamani, dupa ce au aparut inregistrari in care ar recunoaste ca ar fi facut trafic de influenta. In defavoarea lui sunt si declaratiile rudelor lui Bercea.

Desi se astepta sa fie transferat imediat la Constanta, Mircea Basescu va mai ramane in arestul politiei din Bucuresti. Potrivit unor surse judiciare, citate de stirileprotv.ro, fratele presedintelui Romaniei ar mai trebui audiat de procurorii anticoruptie intr-un nou dosar.

Transferul la inchisoarea de la malul marii ar urma sa se faca peste doua saptamani.`

Foto: cugetliber.ro

author avatar
Alina Costache
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger