AcasăNewsMircea Basescu ramane in arest preventiv

Mircea Basescu ramane in arest preventiv

Magistratii de la Tribunalul Constanta au decis, luni, mentinerea in arest preventiv a lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Mircea Basescu este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la interlopul Bercea Mondial. Mircea Basescu isi asuma posibilitatea de a se folosi de parghiile necesare pentru a-l favoriza pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, in mai multe dosare.

Conform Realitatea TV, fratele lui Traian Basescu a solicitat, prin avocatii lui, sa fie trecut in arest la domiciliu, dar magistratii se „tem” ca Mircea Basescu i-ar putea influenta pe martorii din dosar asa ca au decis ca acesta sa ramana in arest preventiv.

Decizia judecatorilor, de a-l mentine pe Mircea Basescu in arest preventiv, nu este definitiva, ea putand fi atacata in 48 de ore de la pronuntare.

Desi avocatii lui Mircea Basescu au solicitat inclusiv intoarcerea dosarului la Directia Nationala Anticoruptie, magistratii de la Curtea de Apel Constanta au decis, saptamana trecuta, ca probele administrate de procurori sunt legale si temeinice, asa ca procesul poate sa inceapa. S-a stabilit si data la care procesul lui Mircea Basescu va incepe, 14 noiembrie.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger