AcasăNewsMircea Basescu cere retrimiterea dosarului la DNA Constanta

Mircea Basescu cere retrimiterea dosarului la DNA Constanta

Afaceristul Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, Traian Basescu, apare luni, din nou, in fata magistratilor de la Tribunalul Constanta.

UPDATE: Magistratii de la Tribunalul Constanta au respins ultima contestatie facuta de Mircea Basescu, astfel ca fratele presedintelui Romaniei ramane in arest. Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, iar magistratii sustin ca nu exista motive pentru ca acesta sa fie lasat in arest la domiciliu, mai ales ca poate influenta, direct sau indirect, pe martorii implicati in dosar.

Arestat preventiv intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, Mircea Basescu a solicitat din nou schimbarea arestului preventiv in arest la domiciliu.

Conform Realitatea TV, Mircea Basescu a solicitat si luna trecut schimbarea arestului preventiv in arest la domiciliu, dar magistratii de la Tribunalul Constanta au respins solicitarea.

De aceasta data, fratele presedintelui Romaniei vrea si ca dosarul sa fie retrimis la DNA Constanta, pentru o ancheta amanuntita. Aparatorii lui Mircea Basescu vor sa conteste veridicitatea anumitor inregistrari care il incrimineaza pe clientul lor.

Conform informatiilor din dosar, in 2011, Mircea Basescu ar fi incasat 600.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut mai ales sub titulatura de Bercea Mondial, prin intermediarul Marian Capatana. Mircea Basescu si-ar fi asumat disponibilitatea de a interveni pe langa fratele sau, Traian Basescu, pentru a obtine eliberarea lui Sandu Anghel din inchisoare.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati pe 20 iunie, dupa ce au aparut mai multe inregistrari facute de Florin Anghel la intalnirile respective, inregistrari care acum sunt contestate de Mircea Basescu.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger