AcasăNewsMircea Banias: "N-am plecat din PDL de frica dosarului de la DNA"

Mircea Banias: „N-am plecat din PDL de frica dosarului de la DNA”

Noul lider al organizatiei judetene a PC Constanta, Mircea Banias, a afirmat ca plecarea sa din PDL nu are legatura cu dosarul in care este anchetat de catre DNA si sustine ca nu stie nici acum care sunt acuzatiile care i se aduc.

„Va marturisesc ca nici astazi, dupa 8-9 luni de cand a inceput aceasta poveste, nu stiu pentru ce ma cerceteaza DNA, ce intentii au ei cu acest dosar. Singura acuzatie pe care mi-o aduc procurorii DNA este ceea ca am fost membru PDL, pentru ca nu reiese de nicaieri ca as fi avut vreun folos sau vreun castig direct sau indirect. Daca as fi avut probleme cu acest dosar, va asigur ca nu plecam din partidul care guverneaza Romania intr-un partid mic din opozitie, care nu vad cum ar putea sa-mi ofere mie vreun fel de protectie”, a declarat Banias, joi, in prima sa conferinta in calitate de presedinte al PC Constanta.

Intrebat de jurnalisti daca nu cumva a intrat in PC pentru a avea protectie in cazul in care USL va castiga viitoarele alegeri, Mircea Banias a afirmat ca nu crede ca Uniunea Social-Liberala va reusi sa se impuna la urmatorul scrutin.

Alaturi de viitoarea Putere

„Eu nu sunt convins ca USL va castiga, imi doresc sa castige si am sa fac tot ce depinde de mine sa castige aceste alegeri pentru ca am venit cu buna credinta. Mi se pare ridicol sa pretinda cineva ca am venit ca sa-mi fie bine, nu stiu cand si nu as fi stat acolo unde teoretic putea sa mi se asigure o liniste. Nu are nicio legatura cu faptul ca se intampla abuzuri din partea DNA-ului cu decizia pe care am luat-o. Daca era sa plec, plecam de atunci”, a mentionat Mircea Banias.
El a explicat si faptul ca a parasit PDL deoarece toate propunerile facute conducerii centrale nu au fost luate in considerare.

„Incepand cu februarie 2011, am fost printre putinii lideri de organizatii judetene care au opinat ca schimbarea premierului Boc ar fi o solutie pentru relansarea partidului. (…) Am propus o remaniere a Cabinetului, am sustinut numirea unui premier tehnocrat si a formarii unui Guvern de specialisti. Am militat in interiorul PDL-ului pentru dialogul cu partidele din opozitie. Va asigur ca experienta avuta in Senat nu este tocmai placuta pentru ca Guvernul s-a invatat sa isi impuna punctul de vedere prin forta, refuzand dialogul si negocierea”, a mentionat Mircea Banias.

Liderul PC Constanta a mai afirmat ca este posibil sa vina alaturi de el si alti democrat-liberali, iar printre ei s-ar afla si fratele sau. „Nu am vrut sa influentez pe nimeni, pana la urma cariera politica este o optiune personala. Cred ca sunt colegi cu care am lucrat si care vor dori sa mi se alature in acest demers. Pe de alta parte, nu vreau sa oblig pe nimeni sa ia decizii daca nu sunt convinsi sa faca asa ceva. Fratele meu cred ma va urma, nu mi se pare normal ca intr-o familie un frate sa fie intr-un partid, iar celalalt intr-un partid de opozitie”, a completat Banias.

Senatorul Mircea Banias, care a demisionat din PDL, a anuntat, miercuri, in plenul Senatului, ca s-a inscris in PC si ca, in continuare, va activa in grupul parlamentar liberal-conservator.Senatorul Mircea Banias a precizat in plen ca si-a dat demisia din PDL.

author avatar
Ciprian Purice
267 afisari

1 COMENTARIU

  1. turnatorul a plecat de la PDL la ordinul altui tradator dar miliardar motanul FELIX
    Pentru cei care inca nu stiu este vorba de VOICULESCU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger