AcasăNewsMircea Banias blocheaza Senatul ca sa-si scape pielea de DNA

Mircea Banias blocheaza Senatul ca sa-si scape pielea de DNA

Care este adevaratul pret platit noilor colegi de democrat-liberalul Mircea Banias pentru a da sah-mat Puterii?

Sesiunea ordinara de primavara a debutat cu o migratie de sezon, operatiune care a lasat Puterea fara majoritate la Senat.

Care este adevaratul pret platit noilor colegi de democrat-liberalul Mircea Banias pentru a da sah-mat Puterii?

Situatie in care s-a ajuns dupa ce doi senatori pedelisti, Iulian Urban si Mircea Banias, au demisionat din partidul condus de Emil Boc. Chiar daca Urban a precizat ca va ramane “liber de contract” si va vota “alaturi de Vasile Blaga”, inscrierea lui Banias la conservatori, a anulat singurul vot in plus de care beneficia coalitia guvernamentala, lasand astfel Senatul fara o majoritate. Mircea Banias este cercetat de DNA in dosarul privind coruptia din vama Constanta – Agigea pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare. Acesta pare sa fie si motivul plecarii lui Banias din PDL, senatorul reprosand conducerii democrat-liberale ca l-a pus la zid pentru a demonstra opiniei publice nici oamenii sai nu scapa de “ghilotina” procurorilor anticoruptie. Astfel, prin trecerea in tabara USL, Banias impusca doi iepuri dintrodata: spulbera iluzia indusa de Putere privind lupta anticoruptie fara culoare politica si se bucura de sprijinul noilor colegi, urmand a fi “spalat, calcat si parfumat”, in curand, la Antena 3.

Miscari la Camera

Dezertari politice au avut loc si la Camera Deputatilor, fara insa ca echilibrul majoritate-minoritate sa fie deranjat. Ba dimpotriva, se poate vorbi despre o remiza, din moment ce plecarea lui Dan Ilie Morega din UNPR s-a compensat cu parasirea PNL-ului de catre Nicolae Jolta. In schimb, Camera se poate lauda cu prima demisie de onoare, aceea a Adrianei Saftoiu, care a refuzat jocul de-a alba-neagra initiat de Crin Antonescu si a spus ca demisia ei ramane buna data. Si tot la Camera, Adrian Nastase a platit obolul cuvenit recentei sale condamnarii: s-a lasat inlocuit, in Biroul permanent, de omul sau de incredere, Florin Iordache.

author avatar
Simona Badulescu
725 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu înţeleg cum dezertarea urmaritului penal Banias „spulbera iluzia indusa de Putere privind lupta anticoruptie fara culoare politica”.
    Mai multa coerenta logica nu strica nimanui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger