AcasăNewsMircea Albulescu: "Un actor ca Emil Hossu lasa in spate o durere,...

Mircea Albulescu: „Un actor ca Emil Hossu lasa in spate o durere, un gol!”

Mircea Albulescu a declarat, ca un actor ca Emil Hossu lasa in spate, prin moartea sa, o durere, un gol, precizand ca face o „adanca plecaciune in fata acestui om”.

Mircea Albulescu

„Este o pierdere importanta pentru teatrul romanesc, pentru filmul romanesc, pentru teatrul radiofonic si pentru televiziune. Un asemenea actor lasa in spate, prin moartea sa, o durere, un gol. A fost un actor important al Teatrului Nottara, cu care m-am cunoscut. Intamplator, Teatrul Nottara este vizavi de casa mea si ma intalneam mereu cu el. Cel mai mult ma gandesc acum la sotia lui, Catrinel Dumitrescu, care trece prin momente groaznice”, a spus Mircea Albulescu.

El a spus ca face „o adanca plecaciune in fata acestui om”. „Nu-mi place sa vorbesc la trecut despre actorii care au murit. Cred ca Emil Hossu va ramane in sufletele spectatorilor ca un reper al artei actoricesti, al teatrului si cinematografiei”, a spus Mircea Albulescu, facand referire si la actiunile civice din ultima perioada ale lui Emil Hossu.

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seara, medicii SMURD neputand sa-l resusciteze dupa intrarea in stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucuresti in jurul orei 18.30. Coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita, a spus ca medicii au fost chemati pentru ca actorul Emil Hossu a lesinat, nemaifiind constient. Medicii l-au gasit pe actor in stop cardio-respirator si au inceput manevrele de resuscitare, care insa nu au reusit.

Emil Hossu, care a murit la varsta de 70 de ani, a fost actor la Teatrul Nottara din Bucuresti si a jucat in numeroase filme, printre care „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”, Accident”, „Cel mai iubit dintre pamanteni” si „Balanta”.

Geo Saizescu: A fost un model si pentru tanara generatie si pentru camarazii lui

Regizorul Geo Saizescu a declarat,  pentru el, Emil Hossu ramane „o mare umanitate”, un om cald, un om de cultura si un profesor de arta actorului.

„Numai cu aproximativ o luna in urma, dupa ce, in noiembrie, si-a aniversat cei 70 de ani, i-am inmanat un premiu pentru spirit si umor national oferit anual de Societatea umoristica Pacala, pentru ca a fost, este si va ramane un personaj de mare caldura sufleteasca, un talent care s-a remarcat si in teatru, in multe roluri, si in filme si de care toata lumea isi aminteste. Cu totii ne amintim de debutul lui extraordinar in filmul de televiziune „Ciuta”, alaturi de Mariana Mihut”, a spus Geo Saizescu.

Regizorul a facut referire si la rolurile extraordinare pe care Emil Hossu le-a facut in „Secretul lui Bachus” si „Secretul lui Nemesis” (ambele regizate de Geo Saizescu, n.r.). „In cele doua „Secrete”, el s-a afirmat ca un investigator, ca un jurnalist justitiar”, a spus Geo Saizescu, precizand ca si in viata reala Emil Hossu a fost „un om de atitudine”, care a stiut sa lupte pentru adevar. „El, pentru mine, ramane o mare umanitate, un om cald, un om de cultura si un profesor de arta actorului. Sub aripa lui si a sotiei lui, Catrinel Dumitrescu, au iesit actrite si actori mari. Emil Hossu a fost un model si pentru tanara generatie si pentru camarazii lui. A fost un model desavarsit, era omul tandru si impaciuitor”, a mai spus Geo Saizescu.

„Emil Hossu ramane pentru mine o pilda de artist desavarsit care pana in ultima clipa a jucat. Chiar inainte sa intre pe scena sa se prabuseasca si sa nu mai fiet! Imi pare foarte rau. Sa-l odihneasca Dumnezeu pe bietul Miluca Hossu, care a fost intotdeauna aproape de noi”, a mai spus regizorul Geo Saizescu.

author avatar
Ciprian Purice
947 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger