AcasăNewsMinivacanța de 1 mai. Vești triste pentru românii care călătoresc în Grecia...

Minivacanța de 1 mai. Vești triste pentru românii care călătoresc în Grecia / Anunțul MAE

greciaAlertă pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Avertismentul MAE intră în vigoare duminică, 10 iulie

Românii se pregătesc de minivacanţa de 1 Mai. În timp ce rezervările pe litoral și la munte au curs pe bandă rulantă, sunt persoane care au ales ca destinație și Grecia.

Din nefericire, vacanța le va fi puternic afectată de o grevă a angajaţilor din transportul public maritim.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde este anunţată, pentru 1 mai, o grevă a angajaţilor din transportul public maritim, care ar urma să afecteze toate mijloacele de transport maritim şi facilităţile portuare din ţară.

Grevă a transportului maritim în Grecia

Potrivit MAE, în Grecia, Federaţia Marinarilor Eleni (PNO) a anunţat organizarea unei greve de 24 de ore, în 1 mai (interval orar 00:01 – 24:00). Greva va afecta toate mijloacele de transport maritim şi facilităţile portuare din Republica Elenă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

author avatar
Andreea Vlad