AcasăNewsMinistrul ucrainean al Justitiei conduce o masina furata din Germania!

Ministrul ucrainean al Justitiei conduce o masina furata din Germania!

O masina marca Mercedes, furata din Germania si adusa prin contrabanda în Ucraina, a devenit masina de serviciu a ministrului Justitiei dupa ce a fost confiscata de autoritati, relateaza site-ul TheLocal.de.

Potrivit unor informatii publicate de revista Der Spiegel, masina, în valoare de aproximativ 75.000 de euro, a fost condusa de doi oameni de afaceri din Baden-Württemberg, care au anuntat furtul în 2010. Anchetatorii au stabilit ulterior ca barbatii erau implicati în contrabanda cu masini, inclusiv Mercedes, catre Europa de Est. Acestia au fost condamnati la cinci si, respectiv, noua ani de închisoare.

Desi autovehiculul nu era înca proprietatea celor doi barbati, fiind achizitionat în leasing, autoritatile ucrainene l-au confiscat la granita si au decis sa îl pastreze, potrivit Der Spiegel. Un tribunal a stabilit ca autoritatile nu trebuie sa trimita automobilul în Germania, în pofida unei alerte Interpol, si l-au transferat în cele din urma ministrului Justitiei, Oleksandr Lavrinovici, care îl foloseste ca masina de serviciu. Legea ucraineana le permite autoritatilor sa confiste permanent masinile furate în strainatate daca acestea intra în posesia lor, a anuntat Der Spiegel.

 

author avatar
Ciprian Purice
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger