AcasăNewsMinistrul Transporturilor Lucian Bode numeste in fruntea CNAIR o protejata a lui...

Ministrul Transporturilor Lucian Bode numeste in fruntea CNAIR o protejata a lui Liviu Dragnea

Premierul Ludovic Orban are in acest moment de rezolvat nu doar problema constituirii unei majoritati parlamentare solide ci si probleme extrem de complicate pe care i le creeaza ministrii cabinetului sau. Un astfel de exemplu- de ministru care ii creeaza probleme de imagine lui Ludovic Orban, este ministrul Transporturilor Lucian Bode, fost membru al Partidului Democrat Liberal. Caci cum altfel decat problema serioasa de imagine poate fi caracterizata decizia fostului pedelist de a impune in functia de director general al CNAIR pe Mariana Ionita, o apropiata si o protejata a lui Liviu Dragnea.

Este de notorietate faptul ca Mariana Ionita- actualmente director general al Directiei de Investitii si Reglementari Tehnice din Ministerul Transporturilor, a fost mereu una din protejatele lui Liviu Dragnea, acesta impunand-o mereu in functii inalte in acest minister. Chiar si in perioada in care PSD si guvernul erau conduse de Victor Ponta, Mariana Ionita a reusit sa detina importante functii de director general in Ministerul Transporturilor datorita interventiilor in forta si a presiunilor exercitate de Liviu Dragnea pentru ca aceasta doamna sa fie numita pe posturi cheie din acest banos minister. De pilda, atunci cand ministrul Transporturilor era Dan Sova, a ramas de pomina cearta dintre acesta si vicepremierul de atunci- Liviu Dragnea, cearta izbucnita in cabinetul premierului Victor Ponta si care avea ca tema mentinerea Marianei Ionita pe postul de director general al Directiei Infrastructura din Ministerul Transporturilor. Sova dorea sa o inlocuiasca pe Ionita cu inginer constructor de drumuri cu experienta in timp ce Liviu Dragnea facea presiuni incredibile la Victor Ponta pentru ca acesta sa ii ordone lui Sova sa o mentina pe Mariana Ionita in acel post.

Atunci cand Liviu Dragnea a devenit presedintele PSD si mai apoi dumnezeul guvernarilor PSD din 2017-2019, a fost extrem de usor sa le traseze ordin precis tuturor ministrilor PSD ce s-au succedat la carma Transporturilor sa o mentina pe Mariana Ionita ca director general al Directiei de Investitii si Reglementare Rutiera. Pe scurt, prin aceasta directie si prin mana Marianei Ionita, fostul lider PSD Liviu Dragnea controla TOATE investitiile in infrastructura rutiera a Romaniei. Tot Liviu Dragnea a fost acela care a trimis-o pe Ionita si pe un post banos la Comisia Europeana timp de un an de zile, in 2018. Dupa care in 2019, cu putin timp inainte de a fi condamnat, tot Dragnea i-a ordonat lui Cuc sa o repuna pe Mariana Ionita din nou in fruntea bucatelor la aceeasi directie din MT.

In mod straniu, acum cand teoretic la guvernare este Partidul National Liberal, ce-i drept avand ca ministru la Transporturi un fost pedelist, pe Lucian Bode, Mariana Ionita nu doar ca este in continuare director general al aceleiasi directii importante din MT, acolo unde a numit-o Dragnea, dar mai mult, va fi promovata de actualul ministru al Transporturilor, pe postul de director general al Companiei Nationale de Administrare e Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Este bine stiut in ambientul ministrului Bode ca acesta le-a dat dat deja CV-ul Marianei Ionita fostilor sai colegi din PDL care se afla in Consiliul de Administratie al CNAIR, adica lui Alexandru Nazarie si Stefaniei Ferencz, ordonandu-le acestora sa o numeasca pe apropiata lui Dragnea cat mai repede pe postul de director general al CNAIR.  In acest punct apar doua intrebari fundamentale:

  1. De ce un ministrul liberal tine mortis sa numeasca in fruntea CNAIR, compania de stat care administreaza un buget anual de 1 miliard de euro, o apropiata a lui Dragnea prin care acesta si-a facut toate interesele din domeniul infrastructurii rutiere?
  2. Cum ramane cu promisiunea ministrului Lucian Bode de a numi la companiile din subordinea Ministerului Transporturilor doar profesionisti de top, avand in vedere ca domnia sa doreste sa o impuna in functia de director general la CNAIR pe Mariana Ionita, care e foarte departe de a fi catalogata drept un profesionist in domeniul infrastructurii rutiere?
author avatar
Andrei Coman
4.013 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger