AcasăNewsMinistrul Transporturilor isca discutii. Luxul calatoriei cu trenul

Ministrul Transporturilor isca discutii. Luxul calatoriei cu trenul

Dan Costescu, ministrul Transporturilor

In ultima perioada par sa se inmulteasca situatiile in care membrii actualului Cabinet ajung in ipostaza de a formula tot soiul de afirmatii ce isca indelungi comentarii.

Dan Costescu, ministrul Transporturilor

Dupa ministrii Agriculturii si Justitiei si, pana mai ieri, cel al Comunicatiilor, de aceasta data seful de la Ministerul Transporturilor, Dan Costescu, a reusit sa-si asigure atentia opiniei publice, indeosebi a romanilor care calatoresc frecvent cu trenul prin tara, pe distante mai scurte sau mai lungi, si care par sa nu se fi prins ca au parte de o modalitate de transport de lux, de vreme ce vara e foarte cald in vagoane, iar in sezonul rece la fel de placut ca afara.

In contextul in care ministrul insusi a admis, deunazi, la RealitateaTv, ca „infrastructura rutiera in Romania este insuficienta si trebuie extinsa cat mai repede”, ca urmare varianta circulatiei pe soselele patriei are nevoie de imbunatatiri, pana la rezolvarea acestei situatii, compatriotilor le-ar ramane doua variante, in masura in care pot si aplicabile- sa circule cu avionul sau cu trenul. Si cum realizatoarea a adus in discutie faptul ca pe unele rute interne biletul de tren ajunge sa coste cat unul de avion, ministrul a avut urmatoarea reactie: „Este normal sa fie mai mare, in toate tarile civilizate este la fel, (…) trenul este un lux (…) pentru distantele medii si lungi este considerat oriunde in Europa un lux si oamenii platesc mai mult ca sa-l aiba, pentru ca in acea perioada poti sa lucrezi, poti sa te uiti pe laptop”.

In acest sens, ministrul a recomandat trenurile catre litoral, anuntand o „mare surpriza, una placuta”. De parca nu ar fi auzit de intarzierea inregistrata, zilele trecute, de un tren care a ajuns, intr-un final la Mangalia, de la Arad, dar cu mult dupa ora anuntata.

foto: gov.ro

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger