AcasăNewsMinistrul Transporturilor il sacrifica pe seful ROMATSA pentru a anula greva

Ministrul Transporturilor il sacrifica pe seful ROMATSA pentru a anula greva

Ion Aurel Stanciu (sursa foto: romaniatv.net)

Dupa ce sindicalistii de la ROMATSA si-au asigurat inclusiv in instanta dreptul de a intra in greva generala de la 1 septembrie, ministrul Transporturilor a luat o decizie radicala.

Ion Aurel Stanciu (sursa foto: romaniatv.net)

Pentru a dezamorsa situatia si a se asigura ca nu vor fi problema saptamana viitoare, Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a anuntat, vineri, ca Ion Aurel Stanciu si-a dat demisia din functia de director general al ROMATSA.

Sindicalistii anuntau ca vor intra in greva tocmai din cauza modului „militaresc” in care Ion Aurel Stanciu a decis sa conduca institutia. Acum, ca Stanciu a fost indepartat in mod oficial din functia respectiva, ramane de vazut daca sindicalistii vor mai intra in greva saptamana viitoare.

„In urma demisiei din functia de director general, prezentate vineri de domnul Ion-Aurel Stanciu, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie — ROMATSA, solicit atat sindicatului cat si conducerii regiei continuarea negocierilor pentru incheierea si semnarea Contractului Colectiv de Munca si mai ales renuntarea la greva generala. Consider ca in conditiile actuale este inutil acest protest care afecteaza activitatea din domeniul aerian si confortul cetateanului”, a fost mesajul transmis de Iulian Matache, ministrul Transporturilor.

O eventuala greva generala a controlorilor de trafic ar avea un efect dezastruos asupra Romaniei, in conditiile in care doar 33% din traficul de pe aeroporturile din tara ar mai fi asigurat.

author avatar
Cristi Ionita
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger