AcasăNewsMinistrul Transporturilor, după ce o locomotivă a luat foc și au fost...

Ministrul Transporturilor, după ce o locomotivă a luat foc și au fost întârzieri pe calea ferată: ”Din păcate…” – VIDEO

Ministrul social-democrat al Transporturilor a comentat pe marginea incidentului apărut, duminică seară, în Prahova, în cazul unei locomotive a unui tren privat de marfă, care a fost afectată de un incendiu, între stațiile Crivina – Brazi, situație care a generat întârzieri în cazul mai multor trenuri de pasageri.

„Am văzut incidentul de astăzi, regretabil, dar pot să vă spun următorul lucru: nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip. Infrastructura feroviară din România nu că este în urmă – că tot am vorbit de cea rutieră unde, cât de cât, posibil ca în perioada următoare să ajungem măcar la mia aceea de kilometri de autostradă – dar partea feroviară e mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim de infrastructura propriu-zisă, care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim de materialul rulant”, a susținut Sorin Grindeanu, duminică seară, la Digi24.

Grindeanu: Trebuie să se întâmple ambele lucruri – modernizarea infrastructurii, achiziția de material rulant

În acest context, ministrul a vorbit despre faptul că e nevoie și de modernizarea liniilor de cale ferată, dincolo de achiziții la nivel de material rulant nou. „Vorbim de locomotive, de material rulant învechit. Aceste lucruri se schimbă cu investiție, iar pe partea de investiție AFER (Autoritatea Feroviară Română – n.red.) are prevăzuți bani prin care să cumpere material rulant nou.

Doar că, dincolo de această achiziție pe care o vor face cei de pe feroviar, mai trebuie să și circule pe linii modernizate, astfel încât în momentul în care ai material rulant nou să poată fi folosit la capacitate maximă. De aceea trebuie să se întâmple ambele lucruri. Pe de o parte, modernizarea infrastructurii, pe de alta achiziția de material rulant,” a declarat ministrul Grindeanu.

Ce întârzieri au fost semnalate

Traficul feroviar a fost întrerupt, timp de câteva ore, între stațiile Crivina – Brazi, după ce la locomotiva unui tren privat de marfă a fost sesizat un început de incendiu. La fața locului au intervenit echipe de la ISU Prahova, incendiul fiind lichidat, între timp fiind reluată și circulația trenurilor.

Azi, 02.01.2022, în cursul serii s-a produs întreruperea traficului feroviar în intervalul orar 17 – 19.04 între stațiile Crivina – Brazi din cauza unui început de incendiul la locomotiva unui tren privat de marfă.

Au fost afectate un număr de 13 trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona și care au înregistrat întârzieri între 70 și 200 de minute. Mai pot apărea întârzieri la alte trenuri de pe rețea, ca urmare a trenurilor deja afectate, pentru asigurarea legăturilor călătorilor. Circulația a fost redeschisă în zonă începând cu ora 19:04, iar programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, au transmis reprezentanții CFR Călători, într-o informare.

Totodată, reprezentanții companiei citate au anunțat și faptul că „pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.”

300 afisari

1 COMENTARIU

  1. CU LOCOMOTIVE VECHI DE 50 DE ANI TOTUL ESTE POSIBIL. UZINA ELECTROPUTERE ATI VANDUTO LA FIER VECHI. AR TREBUI CAUTAT CEL CARE A FACUT PRIVATIZAREA SI SA I SE ASIGURE UN LOC LA JILAVA DACA MAI AVEM JUSTITIE IN RO.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger