AcasăNewsMinistrul Transporturilor, anunț de interes pentru șoferi. Ce schimbare se are în...

Ministrul Transporturilor, anunț de interes pentru șoferi. Ce schimbare se are în vedere la nivel de taxare – VIDEO

Ministrul Transporturilor, anunț de interes pentru șoferi. Ce schimbare se are în vedere la nivel de taxare - VIDEO

La Ministerul Transporturilor se are în vedere o schimbare. Chiar oficialul guvernamental aflat în fruntea acestei instituții a dat detalii despre ce se are în vedere în perioada următoare.

Prezent, joi, la Iași, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a vorbit despre varianta introducerii taxării traficului greu, dar nu pe timp, ci pe distanţa parcursă.

”Nu mă gândesc doar eu, se gândeşte toată Europa. Este chiar în discuţie acum un regulament european, este o obligaţie a României în PNRR tocmai cumva în contrapartidă oarecum cu construcţia de autostrăzi şi faptul că am cerut atâţia bani pentru infrastructură, ceea ce este atipic pentru celelalte state membre.

E vorba despre introducerea taxării traficului greu, a vehiculelor de peste 7,5 tone nu pe timp, ca în prezent, se cumpără o vignetă care este pentru o zi, o săptămână, o lună, un an, ci pe distanţa parcursă, ceea ce se întâmplă deja în Bulgaria, în Ungaria, în total în 23 din 27 state membre.

Numai patru state mai sunt pe vinietă ca noi. Transportatorii care au şi operaţiuni internaţionale sunt complet familiarizaţi cu acest sistem. Imediat după ce ies peste graniţele României, fie în Ungaria, fie în Austria, Germania, Bulgaria, folosesc acest sistem”, a declarat ministrul Drulă, într-o conferință la acera a fost prezent și vicepremierul Barna.

Drulă: Va fi o discuţie asupra nivelului taxei

Va urma, însă, o consultare pe acest subiect, a mai punctat ministrul Transporturilor. ”Evident, va fi o discuţie asupra nivelului taxei, cât costă per kilometru şi pe tip de vehicul pe care o vom face în consultare. Nu o vom introduce imediat.

În PNRR orizontul este 2023. Deci este o aliniere la sistemul european de taxare pentru traficul greu. Vinieta rămâne la fel ca în Austria, spre exemplu, pentru vehiculele mici”, a completat Drulă.

author avatar
Andrei Coman
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger