AcasăNewsMinistrul traficant de droguri

Ministrul traficant de droguri

Petrolul venezuelean, pe mâinile unui narco-terorist

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a numit ministru al petrolului  pe Tareck El Aissami, înalt responsabil „radical chavist”, dat în urmărire de SUA pentru trafic de droguri.

El Aissami, unul dintre apropiații lui Maduro, va avea drept sarcină „restructurarea şi reorganizarea” sectorului petrolier, într-un moment în care preţul la ţiţei este extrem de scăzut, se precizează în decretul semnat de preşedintele socialist şi publicat luni în Jurnalul Oficial. Printr-un alt decret publicat în aceeaşi zi, Maduro l-a numit de asemenea pe Asdrubal Chavez, un văr al defunctului preşedinte Hugo Chavez, în fruntea companiei petroliere publice Petroleos de Venezuela SA (PDVSA). Din noiembrie 2017, preşedinţia PDVSA şi Ministerul Petrolului se aflau în mâinile unui singur om, generalul Manuel Quevedo.

Tareck El Aissami, vicepreşedinte pentru economie care se declară „chavist radical”, este unul dintre pilonii sistemului politic venezuelean. El este vizat din 2017 de sancţiuni americane, cu îngheţarea bunurilor sale în SUA, pentru trafic de droguri. De asemenea, justiţia americană l-a inculpat pentru „narco-terorism” în martie anul trecut, la fel ca pe Nicolas Maduro şi alţi 13 actuali şi foşti responsabili venezueleni de prim rang. Washingtonul oferă 10 milioane de dolari pentru orice informaţie care va duce la arestarea lui Tareck El Aissami şi 15 milioane de dolari pentru informaţii care ar permite arestarea lui Maduro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor