AcasăNewsMinistrul suedez pentru Afaceri Europene, "furios" pe Romania, dupa ce a refuzat...

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, „furios” pe Romania, dupa ce a refuzat ajutorul pentru integrarea romilor

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene si-a exprimat, marti, furia si dezamagirea fata de Romania, dupa ce tara noastra a refuzat sa fie ajutata de un grup de experti pentru a cheltui fondurile europene alocate integrarii romilor.

„Sunt furioasa, trista si dezamagita si imi pare rau. Dar nu vom abandona. Cred ca este o problema de inertie si prestigiu politic: nu se vrea ca alte tari sa se amestece in afacerile politicii interne”, a declarat ministrul Birgitta Ohlsson, pentru cotidianul suedez Dagens Nyheter.

„Nu este un lucru cu care guvernele si alesii romani sa castige alegeri. Ma infurie dezinteresul pe care l-au aratat pentru acest subiect. De ce nu pot romii sa traiasca in patria lor? Cum pot cersetorii sa spuna ca este mai bine sa traiasca aici, pe strada, in temperature de inghet, decat in propriile case? Si de ce Romania nu foloseste fondurile date de Comisia Europeana pentru integrarea romilor”, a adaugat ministrul.

De asemenea, oficialul suedez si-a aratat indignarea si fata de propunerea ambasadorului roman la Stockholm, care a sugerat autoritatilor suedeze interzicerea cersetoriei.

„Stiu cate tabere de romi am vizitat in Europa, in care copiii cresc literalmente in gropi de gunoi. Consider ca este ingrozitor si sunt revoltata atunci cand oamenii propun interzicerea cersetoriei”, a spus Birgitta Ohlsson.

Foto: dn.se

author avatar
Alina Costache
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger