AcasăNewsMinistrul Sanatatii: "Vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor"

Ministrul Sanatatii: „Vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor”

Mazilit din fruntea PSD Sector 4 cu voia echipei Dragnea, Nicolae Banicioiu este considerat acum cartea castigatoare pentru partid la localele

Zeci de mii de medici din intreaga tara se pregatesc de greva generala, dupa ce autoritatile au decis ca medicii care lucreaza la stat nu au voie sa primeasca donatii.

S-a ajuns la o asemenea decizie, dupa ce magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca medicii activeaza ca si functionari publici si, deci, nu pot primi donatii.

In ciuda situatiei tensionate, Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, da asigurari ca se vor gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor.

„Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele! Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna — toate puterile statului — vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune”, a fost mesajul transmis de Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii nu a ezitat sa se laude cu faptul ca „am reusit sa majoram veniturile pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, de la 1 ianuarie 2015”, dar este constient ca „mai sunt multe de facut pentru ca medicii din sistemul public sa primeasca respectul cuvenit”.

author avatar
Cristi Ionita
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger