AcasăNewsMinistrul Sanatatii si cel al Afacerilor Interne anunta investitii masive pentru sistemul...

Ministrul Sanatatii si cel al Afacerilor Interne anunta investitii masive pentru sistemul de sanatate

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, si Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, au participat, joi, la demararea unui amplu program de innoire a sistemului de sanatate.

Joi a fost anuntata, practic, predarea a 26 de autospeciale catre Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. Cu aceasta ocazie, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ca noile autospeciale „vin in completarea celor 19 masini de mare capacitate pentru transport victime multiple si a celor 12 posturi medicale avansate aflate deja in dotarea inspectoratelor pentru situatii de urgenta”.

„Astazi facem un pas inainte si, impreuna cu Ministerul Sanatatii vom pune la dispozitia Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta 25 de masini de mare capacitate pentru transport personal si victime multiple si o autospeciala care, in caz de calamitati sau accidente colective, se poate constitui intr-un punct medical avansat cu o capacitate de preluare a 40 de pacienti. Un astfel de spital mobil are in dotare echipamente speciale care ii asigura o autonomie de 24 de ore, iar cu aceste vehicule de mare capacitate pot fi transportati pana la 11 pacienti, in functie de starea medicala a acestora”, a mai declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a tinut sa precizeze ca evenimentul de joi este doar un prim pas dintr-un program amplu de investitii efectuate, practic, in sistemul de sanatate.

„A venit o zi foarte fericita, mult asteptata, aceea de a livra cele 25 de ambulante pentru transport personal si victime multiple, ambulante care vor ajunge in mai multe judete din Romania, reusind sa completeze necesarul de echipamente pentru calamitati naturale. Exista doua componente ale programului, aceea de dotari ambulante si echipamente medicale, iar o alta parte a acestui program se va realiza sambata, cand vom mai reusi sa achizitionam 30 de ambulante noi. Iata un vis, practic, realizat, o dotare cu echipamente la standarde europene”, a fost mesajul transmis de ministrul Sanatatii.

author avatar
Cristi Ionita
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger