AcasăNewsMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, anunt important pentru cadrele medicale

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, anunt important pentru cadrele medicale

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat duminica, ca medicii vor putea desfasura activitati remunerate dupa terminarea orelor de program, in interiorul spitalului, si ca se doreste directionarea banilor din coplata catre medicii care isi dovedesc eficienta.

„Am infiintat chiar saptamana trecuta un grup de lucru al Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor din Romania (CMR) si cu consultari fata de managerii de spitale pentru un proiect de lege care urmareste majorarea veniturilor medicilor si personalului medical. In primul rand trebuie sa umblam la statutul medicului. Acolo se discuta despre multe posibilitati. Si premierul este de acord si va asigur si de determinarea mea in sensul acesta. Se vor crea posibilitati ca medicii sa poata desfasura si activitati remunerate dupa terminarea orelor de program si dupa ce asigura fluxul spitalicesc, toate consultatiile si toate tratamentele pe care le au. Dincolo de aceasta posibilitate, care se regaseste oriunde in UE, noi conturam acum impreuna cu CMR o forma concreta pe care o vom mai dezbate-o, o vom mai lasa-o o luna in dezbatere”, a explicat Banicioiu la Realitatea TV.

„Imi doresc ca veniturile sa fie in functie de implicare, in functie de ce fac si atunci vom da posibilitatea managerului sau conducerii spitalului sa fidelizeze medicii, respectiv acordarea de bonusuri. Medicul va putea ramane in spitale si, in functie de comportamentul din timpul orelor de program si de eficienta pe care o demonstreaza la program, va putea fi motivat de catre managerul de spital”, a precizat demnitarul.

In opinia sa, coplata ar trebui sa mearga direct catre medicii care isi dovedesc competenta.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger