AcasăNewsMinistrul Sanatatii, dupa ce gripa a ucis 14 romani: "suntem la un...

Ministrul Sanatatii, dupa ce gripa a ucis 14 romani: „suntem la un pas de epidemie”

Pe masura ce s-a aflat, vineri, ca numarul romanilor rapusi de gripa a crescut la 14, fiind confirmate trei decese produse in cursul zilei de joi, ministrul Sanatatii a facut un anunt deloc linistitor.

„Da, suntem la un pas de epidemie pentru ca saptamana precedenta numarul de cazuri a depasit numarul de cazuri estimat, prin urmare am avut o saptamana epidemica”, a explicat Sorina Pintea, intr-o interventie telefonica la Antena3. Ministrul Sanatatii a continuat prin a spune ca „daca doua saptamani la rand numarul de cazuri se mentine la acelasi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie. Dar in acest moment avem suficiente motive de ingrijorare”.

Precizarile oficialului guvernamental vin pe fondul informatiilor transmise dinspre Centrul National pentru Supravegherea Bolilor Transmisibile, cum ca o femeie de 81 de ani din Arad, un barbat de 69 de ani din Timis si un altul in varsta de 71 de ani, din Bucuresti, au murit din cauza virusului gripal, ducand bilantul deceselor la 14 pacienti.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger