AcasăNewsMinistrul Sanatatii, despre scandalul retetelor false: Sistemul nu functiona, de aceea au...

Ministrul Sanatatii, despre scandalul retetelor false: Sistemul nu functiona, de aceea au fost pacaliti pacientii!

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca ministerul pe care il conduce desfasoara cea mai ampla actiune de control in spitalele din Romania, ce are drept scop scoaterea din sistem a celor care il prejudiciaza.

Banicioiu a comentat, marti, informatiile aparute in presa cu privire la scandalul retetelor false, aratand ca asta ii confirma temerea ca banii din Sanatate, oricum insuficienti, erau cheltuiti in mod fraudulos sau ineficient, scrie antena3.ro.

Ministrul a tinut sa le transmita pacientilor ca Ministerul Sanatatii nu mai tolereaza astfel de practici si este mai hotarat ca niciodata sa le puna capat: „Pana acum, lucrurile erau posibile pentru ca sistemul nu functiona. Asa s-a ajuns la situatia in care oamenii au fost pacaliti si pagubiti”.

Procurorii si politistii au efectuat marti dimineata, 26 de perchezitii in Bucuresti, Sibiu, Dolj si Ilfov, printre care si la Spitalul Fundeni, fiind vizati 13 medici si farmacisti suspectati ca au emis retete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

Foto: adevarul.ro

author avatar
Alina Costache
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger