AcasăNewsMinistrul Sanatatii, despre Institutul Oncologic Bucuresti: Are medicamente, dar lucrurile nu merg...

Ministrul Sanatatii, despre Institutul Oncologic Bucuresti: Are medicamente, dar lucrurile nu merg bine

Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) are medicamente, aici intervenindu-se continuu pentru a nu fi lipsuri, insa lucrurile nu merg bine, de aceea este nevoie de o noua abordare, a declarat duminica ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

„Am facut un control la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare «C.C. Iliescu» si la Institutul Oncologic Bucuresti. Este un preambul al controalelor mixte care vor incepe luni, in 77 de spitale. Spitalele au diverse probleme, dar se vad si progresele. La Institutul Oncologic Bucuresti am tinut lucrurile sub control, in ceea ce priveste aprovizionarea cu medicamente, dar lucrurile nu merg bine la IOB”, a spus ministrul Nicolae Banicioiu, la finalul controlului.

Ministrul Sanatatii a declarat ca la Institutul Oncologic Bucuresti se impune o noua abordate, iar in zilele urmatoare va fi analizata situatia acestei unitati sanitare: „Am tinut tot timpul sub control echipa de management de la Institutul Oncologic Bucuresti. Este nevoie de o noua abordare”. Banicioiu a atras atentia ca programul national de radioterapie trebuie prins urgent in programul cu Banca Mondiala.

„Sunt convins ca trebuie sa avem un program national de radioterapie care sa functioneze perfect. Radioterapia nu mai poate functiona asa cum functioneaza acum, adica in cateva centre. IOB este sufocat de numarul mare de pacienti care vin din toata tara. 80% dintre pacientii internati sunt din tara. Institutul nu are cum sa functioneze in aceste conditii”, a adaugat ministrul, precizand ca trebuie rapid identificate solutii pentru ca unitatile sanitare similare sa preia din pacientii care vin in Capitala.

Echipe formate din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor incepe, de pe data de 5 mai, controalele in spitale din toata tara, pentru a verifica „respectarea clauzelor contractuale”, declara in 30 aprilie ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Controalele, demarate la cateva zile dupa declansarea scandalului privind decontarile ilegale de operatii la Spitalul de Arsi, vor fi facute in baza unui ordin comun al MS si CNAS.

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
1.003 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger